Ministrul Finantelor, intrebat daca cineva din guvern s-a opus ordonantelor: Nimeni nu s-a opus, nimeni nu a facut comentarii

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 23:43
6262 citiri
Ministrul Finantelor, intrebat daca cineva din guvern s-a opus ordonantelor: Nimeni nu s-a opus, nimeni nu a facut comentarii
Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a declarat marti seara, dupa sedinta de guvern in care s-au aprobat modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala, care vizeaza dezincriminarea mascata a infractiunilor de abuz si neglijenta in serviciu, ca niciun membru al Guvernului nu s-a opus.

Intrebat, dupa plecarea ministrului Justitiei, Florin Iordache, care a refuzat iritat sa mai raspunda la intrebari, daca vreun membru al Guvernului s-a opus acestor acte normative, Viorel Stefan a raspuns: "Speram sa intrebati despre buget. Raspunsul va fi foarte scurt. Nu."

Intrebat apoi cum se simte ca face parte dintr-un guvern care a facut mascat aceste modificari in pofida protestelor, ministrul Finantelor a raspuns: "Manifestarea societatii civile este un exercitiu democrativ, pot fi 10.000 si 100.000 de oameni care pot iesi din strada sa isi manifeste punctul de vedere, a fost o consultare ieri la Ministerul Justitiei, este un exercitiu democratic, specialistii au considerat ca se impune o decizie in procedura exceptionala, trebuie armonizat Codul Penal cu deciziile CCR. Cred ca suntem intr-o mare intarziere, se justifica procedura prin OUG".

"Nimeni nu s-a opus, nimeni nu a facut comentarii", a adaugat ministrul Finantelor.

Amintim ca ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat marti seara ca Guvernul Grindeanu a adoptat prin Ordonanta de Urgenta modificarea codurilor penale.

Ulterior, mii de romani nemultumiti au iesit in strada.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

#ordonante cod penal, #gratiere penali , #ministrul Finantelor