Teodorovici vrea sa-l audieze pe ministrul de Finante si sa afle cum vor fi platiti cei 35.000 de consultanti fiscali

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 19:05
5071 citiri
Teodorovici vrea sa-l audieze pe ministrul de Finante si sa afle cum vor fi platiti cei 35.000 de consultanti fiscali
Foto: Arhiva Ziare.com

In interiorul PSD continua tensiunile intre parlamentari si Guvern, de data aceasta marul discordiei fiind legat de Ministerul de Finante - audierea ministrului Viorel Stefan si explicatiile despre plata celor 35.000 de consultanti fiscali anuntati.

Social-democratul Eugen Teodorovici, presedintele Comisiei Buget-Finante din Senat, este nemultumit de faptul ca Parlamentul nu a fost informat despre modul in care se va introduce mult-discutatul impozit pe gospodarie, iar la intalnirile pe aceasta tema, de la Ministerul de Finante, nu au fost invitate si comisiile de specialitate din cele doua Camere.

"In Parlament nu am primit inca o descriere a mecanismului care vizeaza introducerea impozitului pe gospodarie. Am inteles ca la Ministerul Finantelor sunt grupuri de lucru care analizeaza noul mecanism propus.

Bine ar fi fost sa fim invitati, ca si comisie de profil si din Camera si din Senat, la aceste grupuri de lucru, pentru ca mai multe pareri ar fi fost un avantaj si ar fi fost si o pregatire a Parlamentului pentru o eventuala modificare a sistemului fiscal, care va veni oricum in Parlament pentru aprobare.

(...) Trebuie sa vedem ce mecanism a gandit Ministerul de Finante in ceea ce priveste cei 35.000 de consultanti fiscali, la care vor fi arondati contribuabilii. Trebuie sa vedem cati astfel de consultanti vor fi necesari, din ce vor fi platiti, care sunt conditiile de recrutare a acestora.

Toate aceste elemente trebuie sa fie foarte clar descrise si sa se regaseasca pe masa ministrului de Finante. Dupa aceea, sa se stabileasca foarte clar cine va face comunicarea, astfel incat populatia sa inteleaga si sa creada ca este un mecanism mult mai util si facil pentru contribuabili", a spus Teodorovici, citat de Mediafax.

Pe de alta parte, miercuri, a fost amanata pentru a doua oara audierea ministrului de Finante, Viorel Stefan, de catre senatorii din Comisia Economica si din cea de Buget, pe tema executiei bugetare din primul trimestru.

In locul lui Stefan, care a participat in acelasi timp la o alta intalnire, la audiere a fost trimisa Daniela Pescaru, secretar de stat pe tema bugetului, insa aceasta nu a fost primita de senatori pentru discutii, potrivit Hotnews.ro.

Amintim ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a manifestat nemultumirea de mai multe ori fata de Viorel Stefan:

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Eugen Teodorovici consultanti fiscali, #Viorel Stefan audiere comisii Senat , #ministrul Finantelor