Viorica Dăncilă vorbește despre o revoluție în politica românească. ”Nu a fost miza mea de a intra în politică şi a distruge Partidul Social Democrat”

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 21:22
2651 citiri
Viorica Dăncilă vorbește despre o revoluție în politica românească. ”Nu a fost miza mea de a intra în politică şi a distruge Partidul Social Democrat”
Fostul premier promite o politică a bunului-simț FOTO Facebook / Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a dezvăluit luni, 4 aprilie, motivele pentru care a revenit în politică. Fostul premier a argumentat că, în ultimii doi ani și jumătate, ”România s-a prăbușit” din punct de vedere economic.

”Dacă ne uităm la situaţia actuală, în care economia este prăbuşită, românii se confruntă cu foamete, sărăcie, cu frigul, sunt multiple probleme la care clasa politică nu are un răspuns adecvat. Toate acestea m-au făcut să revin în politică. Dacă lucrurile mergeau bine, dacă ţara mergea într-o direcţie bună, dacă românii o duceau mai bine, atunci drumul meu cu siguranţă era în afara politicii. Deci nu pot să rămân indiferentă”, a afirmat Dăncilă luni seară, la Etno Tv.

Ea a spus că nu poate rămâne ”indiferentă de modul în care o duc românii în ziua de astăzi”.

”De aceea m-am şi reîntors în politică, pentru că, dacă doar stăm şi privim pe margine, nu se va schimba nimic”, a adăugat fostul premier.

Întrebată dacă a stat faţă în faţă cu foşti colegi ai săi din PSD care au jignit-o atunci când se afla în prim-planul politicii, Dăncilă a răspuns pozitiv şi a spus că şi acesta este unul dintre motivele pentru care a revenit în politică.

”Vreau politica bunului-simţ, politica argumentelor, nu a violenţei verbale”, a adăugat ea.

În acest context, Dăncilă a argumentat că a ales Partidul Naţiune Oameni Împreună întrucât face o politică a consensului, a onestităţii, a bunului-simţ şi a respectului şi a arătat că în această formaţiune sunt invitaţi cei care au făcut politică ”în interes naţional”, dar şi cei care nu au mai fost implicaţi în politică.

Fostul premier a susţinut că a avut ”o guvernare eficientă” şi a dus ţara ”într-o direcţie bună”.

”Suportabilitatea populaţiei a ajuns la un nivel foarte redus. (...) Sunt foarte multe probleme la care guvernanţii răspund doar cu scuze şi acuze. Cred că cei care sunt acum la guvernare, indiferent de partidul politic, nu trebuie doar să constate ceea ce se întâmplă, ci să vină cu soluţii. (...) Cred că în cei doi ani şi jumătate de când am plecat de la guvernare România s-a prăbuşit”, a mai spus Dăncilă.

Vorbind despre plecarea sa din fruntea PSD, ea a acuzat ”trădarea din propriul partid”.

”Nu m-a deranjat faptul că au trădat-o pe Viorica Dăncilă, ci faptul că au trădat ceea ce au promis românilor. Acest lucru m-a deranjat foarte mult pentru că poate că situaţia României ar fi fost alta. (...) eu nu le port pică, nu am resentimente faţă de aceste persoane, pentru că mergem pe credinţa autentică, iar credinţa presupune iubire şi iertare”, a adăugat fostul lider social-democrat.

Ea a mărturisit că mai mulţi foşti colegi din PSD au sunat-o pentru a o felicita pentru revenirea sa în politică.

”Nu a fost miza mea de a intra în politică şi a distruge Partidul Social Democrat”, a adăugat Dăncilă.

În ceea ce priveşte coaliţia aflată la guvernare, fostul prim-ministru este de părere că ”nu este mai vinovat unul decât celălalt” pentru problemele cu care se confruntă România.

#Viorica Dancila, #PSD, #partidul noi, #economie, #tradari , #stiri Vasilica Viorica Dancila