Deputatul PNL Virgil Pop va executa cinci ani de inchisoare

Luni, 26 Martie 2012, ora 21:10
6247 citiri
Deputatul PNL Virgil Pop va executa cinci ani de inchisoare

Deputatul PNL Virgil Pop, fost consilier judetean de Cluj, are de executat cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta, completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) respingand, luni, recursul parlamentarului.

Completul de cinci judecatori a mentinut, astfel, decizia dispusa la fond in acest caz. ICCJ urmeaza sa intocmeasca formalitatile si sa transmita luni seara Politiei de domiciliu actele pentru a fi incarcerat condamnatul.

Totodata, instanta suprema a dispus condamnarea Adinei Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, la un an de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si trei ani de inchisoare pentru spalare de bani. In cazul acesteia, judecatorii instantei supreme au dispus suspendarea executarii pedepsei, stabilind un termen de incercare de cinci ani.

Potrivit instantei de fond, care a decis condamnarea la cinci ani a policianului, hotarare mentinuta joi de completul de cinci judecatori al ICCJ, deputatul Virgil Pop nu a avut demnitatea sa recunoasca faptele de coruptie de care a fost acuzat, in schimb a incercat sa ascunda adevarul prin influentarea complicelui sa minta procurorii, o pedeapsa cu executare fiind singura capabila sa-l "reeduce" pe demnitar.

Decizia a fost atacata cu recurs la completul de cinci magistrati, care s-a pronuntat luni.

Deputatul PNL Virgil Pop a fost gasit vinovat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si a fost condamnat prima data, in 16 decembrie 2011, la cinci ani de inchisoare cu executarea pedepsei.

Virgil Pop a fost trimis in judecata in decembrie 2008, initial dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj. Ulterior, el a cerut instantei Tribunalului Cluj declinarea competentei de judecata la instanta suprema, din cauza calitatii de deputat, el fiind ales atunci in colegiul 8 Turda.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2007- februarie 2008, in calitatea pe care o avea de consilier judetean, Pop a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei si 30.000 de euro de la un denuntator.

Banii ar fi fost primiti pentru ca, prin influenta pe care o avea asupra persoanelor cu functii de conducere din SC Electrica SA Bucuresti si Transilvania Nord, precum si asupra presedintelui Consiliului Judetean Cluj de atunci, sa determine incheierea unor contracte de executie de lucrari de instalatii electrice in favoarea societatii administrate de denuntator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Virgil Pop, #recurs respins, #ICCJ , #stiri Virgil Pop