Deputatul Virgil Pop, ridicat de Politie din Hotelul Bucuresti

Marti, 27 Martie 2012, ora 11:53
4759 citiri
Deputatul Virgil Pop, ridicat de Politie din Hotelul Bucuresti
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Virgil Pop, condamnat definitiv, luni, la cinci ani de inchisoare cu executare, a fost ridicat de politisti, marti, din Hotelul Bucuresti Radisson Blu, unde este cazat liberalul.

Deputatul Virgil Pop, fost consilier judetean de Cluj, este primul parlamentar condamnat la inchisoare cu executare in timp ce isi exercita functia publica.

Deputatul PNL Virgil Pop va executa cinci ani de inchisoare

Deputatul PNL Virgil Pop a declarat, luni seara, ca sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) de condamnare a sa la cinci ani de inchisoare cu executare este "dura si nedreapta" si ca se va intoarce marti acasa si va astepta Politia.

"Sentinta ICCJ o consider dura, nelegala si nedreapta. Eu sunt la Bucuresti, am asistat la sedinta instantei, iar marti ma intorc acasa, la Turda, si astept Politia, Nu cunosc procedura in cazul arestarii mele. Voi vedea", a spus Pop.

Parlamentarii sunt cazati la Hotelul Radisson Blu din Capitala, astfel ca politistii au mers marti in acest loc pentru a-l ridica pe deputatul Virgil Pop, autosuspendat din PNL.

Luni, completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursul parlamentarului, astfel ca deputatul PNL Virgil Pop, fost consilier judetean de Cluj, are de executat cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta, fals si spalare de bani in legatura directa cu fapta de coruptie.

Astfel, completul de cinci judecatori a mentinut decizia dispusa la fond in acest caz.

Deputatul PNL Virgil Pop, in varsta de 43 de ani, a fost gasit vinovat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si a fost condamnat prima data, in 16 decembrie 2011, la cinci ani de inchisoare cu executarea pedepsei.

20 de parlamentari au probleme in justitie! Cine sunt ei?

Virgil Pop a fost trimis in judecata in decembrie 2008, initial dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj. Ulterior, el a cerut instantei Tribunalului Cluj declinarea competentei de judecata la instanta suprema, din cauza calitatii de deputat, intrucat in timp ce era arestar a fost ales ca deputat in colegiul 8 Turda.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2007- februarie 2008, in calitatea pe care o avea de consilier judetean, Pop a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei si 30.000 de euro de la un denuntator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Virgil Pop arestat hotel Bucuresti, #Virgil Pop coruptie inchisoare, #Virgil Pop cinci ani inchisoare executare , #stiri Virgil Pop