Cum explică ministrul Energiei absența de la Ora Guvernului din Parlament. Ultima oară a fost agresat de George Simion. Reacția USR

Luni, 28 Martie 2022, ora 13:20
1591 citiri
Cum explică ministrul Energiei absența de la Ora Guvernului din Parlament. Ultima oară a fost agresat de George Simion. Reacția USR
Ministrul Energiei Virgil Popescu explică că avea programată o întâlnire înainte ca USR să-l cheme iar în Parlament FOTO Facebook / Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu nu va participa luni, 28 martie, la Ora Guvernului în Parlament, unde fusese chemat de USR pentru a vorbi despre aprovizionarea României cu gaze și energie electică.

Dezbaterea politică din plenul Camerei era programată de la ora 16,00 şi era intitulată "După 2 ani şi jumătate de mandat al ministrului Popescu suntem mai dependenţi de gaze ruseşti. Cum ne asigurăm securitatea aprovizionării cu gaze şi energie electrică?", la solicitarea grupului parlamentar al USR.

Ministrul Virgil Popescu a trimis Camerei Deputaţilor o informare cu programul său pe pe săptămâna aceasta, care arată că astăzi este la Praga unde se vede cu o serie de oficiali americani, ca sa discute de programul nuclear civil, a transmis departamentul de comunicare al grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Ultima oară a fost agresat de George Simion

Aceasta nu este prima oară când Virgil Popescu este chemat în Parlament să dea explicații la Ora Guvernului. Anterior, acesta s-a mai prezentat și pe 7 februarie, în cadrul unei moțiuni simple împotriva acestuia, care ulterior a picat.

La acea dată, în timp ce Virgil Popescu își susținea discursul, George Simion, liderul AUR, s-a dus la tribună și l-a bruscat. Acesta l-a apucat de după umeri și a început să îi urle în față ”Ești un hoț”.

”Domnule președinte, pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin și să-i spună să ieftinească gazul?”, spune Virgil Popescu la microfon.

USR: Virgil Popescu dă din nou bir cu fugiții

Într-un comunicat remis de Ziare.com, USR l-a acuzat pe Virgil Popescu că „fuge de responsabilitatea funcției” și că refuză să explice românilor „de ce i-a făcut mai dependenți de gazele rusești”.

„Virgil Popescu a patentat fuga de răspundere. Primul moment a fost moțiunea simplă, a urmat chemarea la ora ministrului unde s-a prevalat de programul încărcat. Acum din nou găseşte scuze să nu se prezinte în fața parlamentului.

Mai aruncă un OUG care distruge piața de energie şi fuge domnul ministru. Săptămâna trecută anunța triumfalist măsurile pentru populație. “Voiam să îi mulțumesc” astăzi că mi-a introdus tarif social la energie electrică. Consum sub 100 de kWh pe lună. Îmi e rușine de rușinea acestui ministru pentru aberațiile create. Mai mulți români vor ajunge în sărăcie energetică din cauza acestor măsuri discriminatorii. Români cu venituri modeste pedepsiți ca vor consuma peste 100 de kWh dar care nu au avut bani să investească în eficiență energetică.

În acelaşi timp, acest OUG reprezintă lovitura de grație pentru investiții. Producătorii de gaze naturale sunt obligați să vândă la preț reglementat. Inclusiv pentru gazele din offshore. Asta ne pune în pericol exploatarea gazelor din Marea Neagră şi ne creşte dependența de gaze din import. Vrem securitate energetică dar tot ce face guvernul demonstrează contrariul.

Românii au numai de suferit din cauza incompetenței Guvernului PSD-PNL”, a declarat deputatul USR Cristina Prună, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.

Citește și:
Ce spune ministrul Energiei despre investițiile României în energia nucleară
Ce spune ministrul Energiei despre investițiile României în energia nucleară
Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat duminică seara, 19 martie, că România are un parteneriat strategic cu SUA privind investițiile în energia nucleară și că întregul program...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#virgil popescu, #ministrul energiei, #ora guvernului, #USR, #George Simion, #ministru pnl, #guvernul ciuca , #stiri Virgil Popescu