Dupa audieri cu nervi si tipete, Virgil Popescu a primit aviz pozitiv pentru a redeveni ministru al Economiei

Marti, 18 Februarie 2020, ora 12:35
5886 citiri
Dupa audieri cu nervi si tipete, Virgil Popescu a primit aviz pozitiv pentru a redeveni ministru al Economiei
Foto: Arhiva Facebook/Virgil Popescu

Virgil Popescu, propus din nou pentru conducerea Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, a primit aviz favorabil, marti, in urma audierilor din comisiile reunite de resort din Senat si Camera Deputatilor. Dar votul n-a fost dat cu una, cu doua, ci dupa mai multe runde de discutii aprinse, presarate cu tipete si acuzatii.

In timpul audierilor care au durat doua ore, lui Virgil Popescu i s-a cerut sa raspunda la intrebari despre: sectorul energetic (de la termoficare pana la productia de energie nucleara), constructia de nave in Santierul Damen Mangalia, programul Strart-Up Nation si alte probleme care tin de mediul de afaceri, dar si chestiuni legate de turism.

Inca dinainte ca ministrul sa apuce sa ia cuvantul pentru a raspunde, s-au aprins discutiile intre parlamentarii prezenti in sala, care adresau intrebari. Spre exemplu, deputatul social-democrat de Hunedoara Laurentiu Nistor a numit-o pe colega sa liberala Carmen Harau "pesedisto-penelista". Aceasta a reactionat, sustinand ca Nistor e "fost tractorist".

In timpul audierii, Roxana Minzatu (deputat PSD si fost ministru al Fondurilor Europene) si Radu Oprea (senator PSD si fost ministru al Mediului de Afaceri) au inceput sa tipe la Virgil Popescu, acuzandu-l ca a injumatatit bugetul pentru programul Start-Up Nation.

Si senatorul Daniel Zamfir a ridicat tonul in timp ce il intreba pe Virgil Popescu despre modalitatea in care acesta vrea sa intervina in rezolvarea problemelor de termoficare din Capitala.

In cele din urma, in timp ce raspundea unor intrebari puse pe un ton ceva mai patetic privind viitorul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), pana si Virgil Popescu si-a pierdut rabdarea si a ridicat tonul.

In repetate randuri, presedintele de sedinta, deputatul PSD Iulian Iancu, a indemnat la calm. In cele din urma, pe finalul sedintei, Iancu a spus ca, intr-adevar, s-a cam depasit masura la audieri, ca alesii au fost prea patimasi, dar ca acest lucru indica si ca problemele discutate sunt reale si presante.

La finalul audierilor, 43 de parlamentari au votat pentru ca Virgil Popescu sa ocupe, din nou, functia de ministru al Economiei, Energiei din Mediului de Afaceri. Alti 41 de parlamentari au votat impotriva.

In consecinta, comisiile reunite de resort i-au dat aviz pozitiv lui Virgil Popescu pentru revenirea in functia de ministru, la doua saptamani dupa ce a fost demis, impreuna cu tot Cabinetul Orban, prin motiune de cenzura.

Citeste si 3 ore de scandal pe banii romanilor: Filmul unui show total cu Teodorovici si Citu

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#Virgil Popescu aviza favorabil audieri, #Virgil Popesciu audieri comisii parlamentare ministru , #ministrul Economiei