Ministrul Economiei, anunt de ultima ora: Cand se vor dubla alocatiile si cu cat vor creste pensiile

Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 21:53
10366 citiri
Ministrul Economiei, anunt de ultima ora: Cand se vor dubla alocatiile si cu cat vor creste pensiile
Virgil Popescu, ministrul Economiei / Foto: Facebook.com

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat ca taxa unica nu va fi desfiintata, fiind un concept liberal. De asemenea, potrivit lui Popescu, alocatiile copiilor se vor dubla pana in 2022, iar pana in 2024, pensiile vor creste cu 46 la suta.

"Taxa unica ramane, este conceptul nostru liberal si va ramane taxa unica. Nu veti vedea in Codul Fiscal si ati vazut angajamentul ministrului Finantelor, nu vor exista modificari sau impunerea de noi taxe. Am afirmat acest lucru si ne vom tine de cuvant", a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Realitatea Plus.

Virgil Popescu a mai declarat ca alocatiile copiilor vor fi dublate pana in 2022 si ca acestea nu au putut fi majorate cu 40 la suta anul acesta, din cauza crizei sanitare.

"Pana in 2022 vom dubla alocatia copiilor si trebuie sa se stie, PNL este singurul partid care a marit alocatiile copiilor de-a lungul timpului. Ultima data eram in Parlament, la Legea bugetului, daca imi aduc aminte, in 2018, cand acel amendament al colegului meu, Robert Sigartau a fost aprobat, introdus in buget, in ciuda opozitiei PSD si s-au dublat alocatiile copiilor atunci. Acum am marit din nou cu 20 la suta alocatiile copiilor si le vom dubla pana in 2022. Nu putem compara mere cu pere. Suntem intr-un an in care avem o criza sanitara puternica, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat si ca sa faci o cheltuiala, trebuie sa ai un corespondent si din venit. Nu ai venituri in buget, trebuie sa te imprumuti, trebuie sa te gandesti sa te imprumuti astfel incat sa nu deraiezi de pe sine si sa nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar daca la ora actuala este deficit peste tot", a declarat Popescu.

In ceea ce priveste pensiile, acestea vor fi majorate cu 46 la suta, pana in 2024, a mai subliniat Virgil Popescu.

"Pensiile le-am marit cu 14 la suta in acest an. E adevarat, iar am fost acuzati de PSD ca premierul a spus la inceputul anului ca le vom mari cu 40 la suta. Da, dar in ianuarie, cand a declarat premierul, toti credeam acest lucru si il faceam, dar a venit criza sanitara, a venit aceasta nenorocire asupra intregii omeniri si nu a mai fost posibil. Dar, asa cum am promis, in 2024 pensiile vor creste cu 46 la suta", a declarat ministrul.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#virgil popescu, #ministrul Economiei, #dublare alocatii, #crestere pensii , #ministrul Economiei