Ministrul Economiei: Ne vom asuma raspunderea pe Ordonanta 114 in urmatoarele 2-3 saptamani

Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 22:45
4849 citiri
Ministrul Economiei: Ne vom asuma raspunderea pe Ordonanta 114 in urmatoarele 2-3 saptamani

Guvernul isi va asuma raspunderea pentru modificarea Ordonantei 114 in urmatoarele 2 - 3 saptamani, astfel incat, pana la sfarsitul anului, aceasta sa-si inceteze efectele dezastruoase pe care le-a avut asupra domeniului energetic, a declarat miercuri seara ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Ne vom asuma raspunderea pe Ordonanta 114 in Parlament in urmatoarele 2 - 3 saptamani, ne vom asuma raspunderea pe tot pachetul Ordonantei 114, astfel incat, pana la sfarsitul anului, aceasta ordonanta sa-si inceteze efectele dezastruoase pe care le-a avut asupra domeniului energetic, evident cu o perioada de tranzitie, pentru ca nu vrem sa bulversam piata, in special in plina iarna - o perioada de tranzitie pentru gaze naturale si pentru energie electrica - si vreau sa va asigur ca in mine si in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri veti avea un sprijin.

Energia este o prioritate strategica a mea si a ministerului si a Guvernului si ne vom asigura ca aceasta prioritate strategica sa se si infaptuiasca", le-a transmis ministrul Economiei liderilor companiilor din domeniul energetic, la un eveniment de profil.

Acesta a atras atentia ca tinta principala a Ministerului Economiei pentru anul urmator este deschiderea in Romania de noi capacitati de productie de energie electrica.

"Ministerul Economiei isi va urma tintele pe care si le-a propus. Prioritatea noastra principala in 2020 este sa reusim sa startam noi capacitati de productie de energie electrica in Romania, pentru ca este nevoie. Daca nu ne apucam de lucru acesta, vom avea probleme mari in viitor", a avertizat Popescu.

Seful de la Economie a adaugat ca va incerca sa obtina consens politic in Parlament pentru trecerea proiectelor mari de energie din Romania.

"Avem relatii bune si cu ANRE, cu Presedintia, cu Comisia de industrie si servicii din Parlament, cu Parlamentul, iar pe proiectele mari eu am afirmat, si-mi mentin afirmatiile, ca voi colabora si voi incerca sa obtin consens politic in Parlament cu toate fortele politice", a afirmat ministrul.

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut luni acordul Biroului Politic National al PNL pentru angajarea raspunderii Guvernului pentru modificarea OUG 114.

"Am cerut acordul Biroului Politic National al PNL pentru angajarea raspunderii Guvernului pe doua teme importante. O tema este legata de Justitie si cealalta tema este legata de abrogarea prevederilor nocive pentru economie din ordonanta 114", a declarat luni Ludovic Orban.

In ceea ce priveste abrogarea sau modificarea "celor mai multe" prevederi din OUG 114, prim-ministrul a declarat ca la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poarta in jurul acestei ordonante "nu se duc in directia" dorita.

"Obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei: taxarea in domeniul energiei. De asemenea, plafonarea pretului la care vand producatorii energia electrica si gazul natural catre consumatorii casnici", a afirmat Ludovic Orban.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre coaliția cu PSD: ”Chiar dacă pare împotriva firii, totuşi, a asigurat stabilitatea de care aveam nevoie”
Nicolae Ciucă, despre coaliția cu PSD: ”Chiar dacă pare împotriva firii, totuşi, a asigurat stabilitatea de care aveam nevoie”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit marți, 24 mai, despre beneficiile coaliției PNL - PSD, deși a admis că ”pare a fi împotriva firii”. Declarațiile au fost făcute la simpozionul ”PNL...
Crin Antonescu, mesaj neașteptat la aniversarea PNL: ”Nu mi-e dor de nimic din politică, cu excepţia emoţiei pe care am trăit-o când partidul s-a reînfiripat”
Crin Antonescu, mesaj neașteptat la aniversarea PNL: ”Nu mi-e dor de nimic din politică, cu excepţia emoţiei pe care am trăit-o când partidul s-a reînfiripat”
Fostul preşedinte al liberalilor Crin Antonescu a fost prezent marți, 24 mai, la simpozionul ”PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”, organizat la...