Ministrul Energiei: OUG privind sprijinul pentru sectorul HoReCa a fost publicata in Monitorul Oficial

Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 16:57
3681 citiri
Ministrul Energiei: OUG privind sprijinul pentru sectorul HoReCa a fost publicata in Monitorul Oficial
Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Ordonanta de Urgenta privind sprijinul pentru sectorul HoReCa a fost publicata in Monitorul Oficial si urmeaza ca peste 73.000 de companii sa beneficieze de un ajutor maxim de 800.000 de euro, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Energiei, care anterior a detinut intregul portofoliu al Economiei, Mediului de Afaceri si Turismului.

"Vesti bune pentru cei din domeniul HORECA. A fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentatie si agentii de turism, a caror activitate a fost afectata in contextul pandemiei de COVID - 19, precum si unele masuri fiscale", a scris ministrul.

Schema de ajutor de stat se va derula pana la data de 30 iunie 2021, iar valoarea maxima a ajutorului de stat ce poate fi acordata unui beneficiar este de 800.000 de euro de intreprindere.

Numarul estimat de beneficiari este de peste 73.000.

"Am lucrat la aceasta Ordonanta de Urgenta, pentru ca stiu ca cei din domeniul HORECA au nevoie de ajutor. Turismul are nevoie de fonduri pentru a putea fi dezvoltat, iar asta inseamna, implicit, bani care vor intra in economie", a mai scris Popescu.

Totodata, tot prin prezenta OUG cei din domeniu sunt scutiti de plata impozitul specific in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021.

"Am incredere ca schema de ajutor de stat pe care am demarat-o in guvernul PNL va fi dusa la bun sfarsit, cu rezultate bune, de noul meu coleg ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului Claudiu Nasui. Pornim cu incredere si ajutor reciproc in noul an. Pentru ca avem nevoie de aceste doua lucruri, pentru a merge mai departe", a conchis oficialul guvernamental.

Daca te numeri printre beneficiarii din sectorul HORECA si doresti sa-ti repui afacerea pe picioare sau, de ce nu, sa dezchizi o noua afacere este important sa achizitionezi cele mai bune echipamente de care ai nevoie, la cele mai bune preturi.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#virgil popescu, #Virgil Popescu ministrul Economiei, #OUG horeca , #ministrul Economiei