Virgil Popescu: Economia are o contractie cuprinsa intre 30% si 40%. Industria auto se pare ca isi revine

Luni, 13 Aprilie 2020, ora 16:04
3507 citiri
Virgil Popescu: Economia are o contractie cuprinsa intre 30% si 40%. Industria auto se pare ca isi revine

Economia are o contractie cuprinsa intre 30% si 40%, iar dupa ce va fi atins varful epidemiei iar aceasta criza ar putea intra pe o panta descendenta vrem sa avem masurile pregatite pentru relansarea economiei, a declarat luni ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Radio Romania Actualitati.

"Suntem, evident ca suntem afectati, chiar foarte afectati. A scazut practic economia, putem sa spunem ca are o contractie deja intre 30 si 40% si inca nu stiu daca am ajuns, dupa estimarile mele cel putin.

In perioada imediat dupa Paste am ajunge la varful epidemiei, dupa care am putea vorbi de o panta descendenta a acestei crize, panta descendenta in care vrem sa avem deja masurile pregatite pentru relansarea economiei", a spus Virgil Popescu, intrebat despre pierderile provocate in economia romaneasca.

Care sunt domeniile cele mai afectate

El a mentionat ca domeniile cele mai afectate de pandemie sunt turismul, HoReCa, transporturile, precum si industria auto, care a fost oprita.

"Usor, usor, industria auto se pare ca isi revine. Este un lucru imbucurator. Am primit semnale si din teritoriu, de la industria auto de pe orizontala, de la componente, ca se iau in calcul scenarii de pornire. Un mare producator din Romania, incepand de astazi, 13 aprilie, in Targu Jiu in Caransebes si in Drobeta Turnu Severin, face cablaje auto.

Am informatii, inclusiv de la Dacia ca se pregatesc ca incepand cu data de 21 sa inceapa usor productia in zona de motoare si cu mai putini salariati, dar sa inceapa productia, ca si companiile de care v-am spus inainte, dar in continuare avem domenii care sunt lovite: industria serviciilor.

Ganditi-va ca toate companiile, toate intreprinderile mici si mijlocii care au fost lovite direct de coronavirus si inchise prin ordonantele militare, practic ele sunt in momentul de fata fara activitate", a mai spus Virgil Popescu.

Productia masinilor Dacia, la Mioveni, repornita in totalitate in luna mai

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....