Parchetul General a deschis dosar penal după ce George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu. Ministrul cere filmarea integrală din Parlament

Marti, 08 Februarie 2022, ora 13:30
5020 citiri
Parchetul General a deschis dosar penal după ce George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu. Ministrul cere filmarea integrală din Parlament
Momentul în care George Simion îl bruschează pe Virgil Popescu FOTO Captură Video Facebook/ Parlamentul României

Ministrul Virgil Popescu cere conducerii Parlamentului să îi pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute luni, la dezbaterea moţiunii simple, când a fost agresat de George Simion. Între timp, procurorii Parchetului General au deschis dosar penal pentru ultraj și tulburarea liniștii publice.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a făcut o solicitare către conducerea Camerei Deputaţilor în care cere să îi se pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute luni, la dezbaterea moţiunii simple, când liderul AUR George Simion a venit la tribună şi l-a agresat fizic.

Virgil Popescu, a anunţat luni, 7 februarie, că va depune plângere penală după ce a fost agresat de copreședintele AUR, George Simion, în Parlament.

”Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru", a scris acesta pe Facebook.

Parchetul General a anunţat, marți, că s-a autosesizat şi a deschis dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului.

”La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 2 Cp şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cp”, a transmis, marţi, Parchetul General.

Procurorii precizează că dosarul a fost deschis în urma incientului dn Parlament.

”În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reţinut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor din aceeaşi zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, au mai precizat procurorii.

La rândul său, ministrul Virgil Popescu a anunţat că va depune plângere penală şi a cerut Secretariatului General al Camerei Deputaţilor înregistrarea video a momentului.

Luni, în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, liderul deputaţilor AUR, George Simion, a mers la tribuna plenului Camerei şi l-a luat de gât pe demnitar. Până atunci, Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este ”un hoţ”. În replică, ministrul i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul.

Când a ajuns la tribună, liderul AUR i-a repetat ministrului că este un ”hoț”, moment în care Popescu i-a replicat ”ești un prost”.

În urma incidentului, ședința a fost suspendată un timp.

Eveniment Quarterly Report

Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Deputatul PNL Virgil Popescu a solicitat marţi, 5 decembrie, Biroului permanent, sancţionarea liderului AUR, George Simion, pe motiv că acesta a folosit, în şedinţa de plen din 29 noiembrie,...
Adolescentă de 14 ani filmată pe ascuns în timp ce folosea toaleta din avion. Un însoțitor de bord este bănuit: ”Ar fi trebuit să știe că era un pericol”
Adolescentă de 14 ani filmată pe ascuns în timp ce folosea toaleta din avion. Un însoțitor de bord este bănuit: ”Ar fi trebuit să știe că era un pericol”
Familia unei adolescente a dat în judecată o companie aeriană, acuzând că un însoțitor de zbor a lipit un telefon de WC-ul unui avion pentru a o filma pe fată în timp ce folosea toaleta...
#virgil popescu, #agresat, #George Simion, #filmare, #plangere penala , #stiri Virgil Popescu