Ministrul Energiei spune că inclusiv familia sa a primit amenințări după ce-a fost bruscat de George Simion: ”E un sistem organizat”

Marti, 08 Februarie 2022, ora 21:18
3726 citiri
Ministrul Energiei spune că inclusiv familia sa a primit amenințări după ce-a fost bruscat de George Simion: ”E un sistem organizat”
Ministrul Energiei depune plângere penală împotriva lui George Simion după incidentul din Parlament FOTO Facebook / Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat marți, 8 februarie, că a depus la dosarul privind plângerea penală împotriva copreședintelui AUR, George Simion, și mai multe amenințări primite pe pagina sa personală.

Popescu a precizat că, după incidentul de luni, din Parlament, au început să curgă injurii pe pagina sa, iar la pozele cu copiii au fost făcute tot felul de ameninţări.

”De ieri, de când s-a finalizat acest incident, curg injurii pe pagina proprie, personală, inclusiv la pozele cu copiii sunt tot felul de ameninţări, eu cred că se merge deja foarte departe. Ne uităm şi noi pe conturi şi vedem că sunt conturi false, cred că ar trebui aici lucrurile să fie mult mai mult cercetate, pentru că văd că este un sistem organizat, şi trebuie lucrurile foarte bine cântărite”, a spus ministrul Energiei marți seară, la Profit TV.

Virgil Popescu a precizat că era gata în urmă cu două ore plângerea penală, când i-a arătat echipa de comunicare amenințprile.

”Le-am trimis către avocaţi şi completăm plângerea penală şi cu acest aspect”, a mai precizat ministrul. ”Vreau ca lucrurile să reintre în normal şi vreau ca acest tip de presiune şi acest tip de comportament să înceteze, iar dacă un partid este organizat în aşa fel încât la un semn al liderului (...) vin ameninţări la adresa mea şi a familiei mele, asta înseamnă că lucrurile o iau pe o turnură foarte nelalocul ei şi lucrurile trebuie să înceteze”, a adăugat acesta.

Virgil Popescu a subliniat că el este o fire calmă, deschisă la dialog. ”Mă bucur că nu m-am enervat şi am reuşit să îmi păstrez calmul. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă eram lovit, aici nu ştiu să spun cum aş fi reacţionat, cred că de când eram tânăr în curtea şcolii nu ne-am mai bătut. Nu sunt genul care să reacţioneze violent”, a mai spus Popescu despre agresiunea de la tribuna Parlamentului.

Întrebat dacă i-a fost teamă, ministrul a răspuns: ”Nu pot să spun că mi-e teamă. M-au sunat soţia, copiii, am simţit la soţie un oarecare tremur, le-am spus să stea liniştiţi că nu cred că se va ajunge la aşa ceva, dar de aceea vreau să depun plângere”.

În urma incidentului de luni, când liderul deputaţilor AUR, George Simion, a mers la tribuna plenului Camerei și l-a agresat pe ministru, Parchetul General s-a autosesizat și a deschis un dosar penal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Drobeta Turnu Severin
Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Drobeta Turnu Severin
Fostul ministru al Energiei, liberalul Virgil Popescu, a anunţat că se înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Popescu a spus că pentru el...
Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Aflat în vizită oficială în Qatar, alături de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Energiei, a fost din nou victima unui deepfake. Noua tentativă de fraudă folosește numele şi imaginea...
#virgil popescu, #ministrul energiei, #amenintari, #incident Parlament, #George Simion , #stiri Virgil Popescu