Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei

Luni, 27 Iunie 2022, ora 15:56
2649 citiri
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu lipsește iar la chemarea parlamentarilor FOTO Facebook / Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple depusă de USR împotriva sa.

Acesta a explicat că se va afla la Luxemburg pentru a lua parte la reuniunea Consiliului TTE – miniştrii Energiei din Uniunea Europeană. Votul pe moţiune urmează să fie dat în plenul de miercuri al Camerei.

„Aş dori să vă aduc la cunoştinţă că începând cu data de 27 iunie 2022 mă voi afla la Luxemburg, pentru a participa la reuniunea Consiliului TTE – miniştrii Energiei din Uniunea Europeană. Din nou, mă folosesc de această oportunitate pentru a vă asigura că din partea Ministerului Energiei veţi avea parte de toată deschiderea. Şi din partea mea, ca ministru al Emergiei, vreau să le transmit mulţumiri colegilor din Parlament pentru voturile din cadrul comisiilor de specialitate şi din plen prin care au fost aprobate decizii importante legate de viitorul energiei, legi prin care am venit în ajutorul cetăţenilor pentru a trece peste această periodă complicată de criză, dar şi pentru legile prin care facem paşi să ne întărim securitatea şi independenţa energetică”, precizează ministrul Energiei în informarea pe care a făcut-o către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

USR a anunţat, marţea trecută, că a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu le-a transmis celor de la PSD că au şansa şi să scape de Virgil Popescu, şi să arate că le pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi.

Moţiunea simplă se sintitulează „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”.

„Domnul Virgil Popescu şi-a atins limita competenţei cu mult înainte să fie ministru. Însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani. Sub mandatele lui Virgil Popescu, preţul energiei pentru populaţie şi companii a crescut constant. Preţul gazelor a crescut constant. Preţul energiei electrice a crescut constant. Preţul carburanţilor a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicaţie contextul internaţional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpăţânare să aplice soluţii aflate la îndemâna sa. Soluţii propuse de USR şi acceptate în diverse declaraţii publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare. De cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare. De ce nu adoptaţi soluţia, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii aşteaptă soluţii”, scriu iniţiatorii.

USR mai precizează că „rezultatele activităţii celui mai slab ministru al Energiei din câţi a avut România se văd: scăderea accentuată şi constantă a nivelului de trai pentru populaţie şi dificultăţi majore întâmpinate de companiile care activează în România”.

„Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetenţă, ci şi de rea-voinţă militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituţii pe care nu ştie, nu poate şi nu vrea să o conducă în interesul public”, mai scrie în moţiune.

Aceasta este a doua moţiune simplă depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu. Prima a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor pe data de 9 februarie.

Eveniment Quarterly Report

O veste bună pentru români: ”Există resurse de gaz pentru necesităţile populaţiei şi ale industriei pentru această iarnă”
O veste bună pentru români: ”Există resurse de gaz pentru necesităţile populaţiei şi ale industriei pentru această iarnă”
Virgil Popescu, preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, a anunțat vineri, 22 septembrie, că România a depăşit cifra de 3 miliarde cubi - cantitate...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#virgil popescu, #ministrul energiei, #motiune simpla, #motiune usr , #stiri Virgil Popescu