Virgil Popescu, prima reacție după ce George Simion i-a sabotat conferința de presă: ”Este o trompetă a rușilor”

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 14:14
3158 citiri
Virgil Popescu, prima reacție după ce George Simion i-a sabotat conferința de presă: ”Este o trompetă a rușilor”
Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO Facebook/ Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a fost nevoit să își amâne conferința de presă luni, 5 decembrie, după ce liderul AUR a dat buzna în ministerul Energiei, a deturnat evenimentul iar apoi a refuzat să părăsească instituția circa o oră în ciuda cererilor repetate ale jandarmilor.

Virgil Popescu a declarat ulterior că prezența lui Simion în minister a avut mai multe motive:

“Astăzi, 5 decembrie, a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc. Tot astăzi, a intrat în vigoare plafonarea prețului la petrolul rusesc. S-au întâmplat 2 lucruri care pun în dificultate regimul din Federația Rusă. Astăzi, domnul simion este prezent aici, încercând să nu putem transmite aceste mesaje Încă o dată, dacă mai era nevoie de o dovadă, că domnul simion este o trompetă a rușilor, o trompetă a domnului Putin. Am rămas și eu surprins de ultima sa declarație, de ce să ajutăm frații moldoveni, de ce să îi ajutăm pe cei din Ucraina.

Am avut discuții cu rafinăriile de la Petrom, de la Lukoil, de la Rompetrol. Toate rafinăriile din românia vor procesa petrol non-rusesc, s-au stabilit deja surse alternative de aprovizionare. Practic, România a devenit independentă de țițeiul rusesc.

Stocurile de gaze sunt peste 2,8 miliarde metri cubi, nu avem probleme cu aprovizionarea cu gaze. Și vedeți că România devine deja un hub de gaze, exportă și către Ungaria, și către Moldova și către Ucraina”, a precizat Virgil Popescu.

Referitor la taxa pe soare, Virgil Popescu susține că este ”fake news”.

”Vreau să vă aduc aminte că încă din decembrie anul trecut, Guvernul de la acea vreme, la propunerea ministerului Energiei, a introdus conceptul de compensare cantitativă a energiei produsă de prosumatori. Din acel moment, tot la ministerul Energiei, le-am spus că cei care sunt prosumatori sunt susținuți în sensul că energia pe care o dau în surplus o pot lua atunci când au nevoie, fără să mai fie nevoie să primească o remunerație simbolică, așa cum era până la sfârșitul anului trecut. Astfel, numărul de prosumatori a crescut de la câteva sute la câteva zeci de mii, în mai puțin de un an.

Prin ordonanța care a fost aprobată pe data de 29 decembrie am implementat directiva RED2 a energiei regenerabile, prin care acordăm o facilitate prosumatorilor, astfel că o singură persoană poate să își monteze panouri fotovoltaice în mai multe locații, poate beneficia de aceeași compensare, de schimb și de consumul energiei electrice între locațiile aceluiași prosumator, în cazul în care au același operator de distribuție și același furnizor”, a precizat ministrul.

Citește și:
Cât de realistă ar fi o alianță între PSD și AUR după alegerile din 2024: ”PSD visează să fie vioara întâi”
Cât de realistă ar fi o alianță între PSD și AUR după alegerile din 2024: ”PSD visează să fie vioara întâi”
Cel mai recent sondaj realizat de CURS arată că 36% dintre români ar vota cu PSD dacă ar avea loc alegerile parlamentare duminică. Datele publicate lasă de înțeles că ar fi posibilă o...
Ciucă și Ciolacu au fost huiduiți la Iași în timpul discursurilor. La aceeași oră are loc un miting AUR: „Eu chiar vă iubesc” VIDEO
Ciucă și Ciolacu au fost huiduiți la Iași în timpul discursurilor. La aceeași oră are loc un miting AUR: „Eu chiar vă iubesc” VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu au susținut luni, 24 ianuarie, un discurs la Iași cu ocazia Zilei Unirii Principatelor. Cei doi au fost însă huiduiți de către...