Colaps în sistemul medical din Germania din cauza unui virus. Copiii sunt în mare pericol

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 10:24
2873 citiri
Colaps în sistemul medical din Germania din cauza unui virus. Copiii sunt în mare pericol
Copiii se îmbolnăvesc din cauza unui virus FOTO: Pixabay.com

Medicii de terapie intensivă din Germania au avertizat că spitalele de pediatrie au mari probleme din cauza creșterii cazurilor de infecții respiratorii la copiii foarte mici.

Creșterea sezonieră a cazurilor de virus respirator sincițial (VRS) și lipsa de asistente provoacă o „situație catastrofală” în unitățile de pediatrie, relatează The Guardian.

Ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach, a anunțat joi că guvernul atenuează unele reglementări pentru a facilita transferul de asistenți medicali în unitățile de pediatrie și că va furniza 600 de milioane de euro în plus (630 de milioane de dolari, 515 de milioane de lire sterline) spitalelor de pediatrie în următoarele două ani.

Din 110 spitale de pediatrie, câte sunt în Germania, 43 nu aveau nici măcar un singur pat liber în saloane.

„Dacă previziunile sunt corecte, atunci lucrurile se vor acutiza semnificativ în următoarele zile și săptămâni”, a declarat Sebastian Brenner, șeful unității de terapie intensivă pediatrică de la spitalul universitar Dresda, pentru postul german de știri n-tv. „Vedem asta în Franța, de exemplu, și în Elveția. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci vor exista blocaje atunci când vine vorba de tratament.”

Alții au avertizat că, în anumite cazuri, medicii deja nu puteau oferi îngrijirea urgentă de care au nevoie unii copii.

„Situația este atât de precară încât trebuie să spunem cu adevărat că copiii mor pentru că nu îi mai putem trata”, a spus dr. Michael Sasse, șeful terapiei intensive pediatrice la spitalul universitar MHH din Hanovra.

Comisia UE a autorizat luna trecută primul medicament cu o singură doză din lume împotriva RSV.

RSV este un virus comun, foarte contagios, care infectează aproape toți bebelușii și copiii mici până la vârsta de doi ani, dintre care unii se pot îmbolnăvi grav. Experții spun că relaxarea restricțiilor pandemiei de coronavirus înseamnă că RSV afectează un număr mai mare de bebeluși și copii, al căror sistem imunitar nu este pregătit pentru a-l opri.

Cazurile de RSV și alte boli respiratorii au crescut, de asemenea, în Marea Britanie și în SUA, care suferă, de asemenea, de o penurie de antivirale și antibiotice.

În Germania, medicii din spitale sunt nevoiți să ia decizii dificile cu privire la ce copii să îi atribuie paturi limitate de terapie intensivă. În unele cazuri, copiii cu VSR sau alte afecțiuni grave sunt transferați la spitale din altă parte din Germania, cu capacitate disponibilă.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...
Comentarii