Virusul care a panicat America a ajuns oficial in Europa

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 09:50
5254 citiri
Virusul care a panicat America a ajuns oficial in Europa
Foto: Pixabay/Nuzree

Virusul Zika a ajuns oficial in Europa, trei persoane fiind testate pozitiv in ultimele zile pe continentul nostru.

Doua persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate in Elvetia la scurt timp dupa ce s-au intors dintr-o regiune tropicala, a informat, marti, Ministerul Sanatatii din aceasta tara, fara a da amanunte nici despre cetatenia celor afectati, nici in legatura cu locul in care ar fi luat periculosul virus.

Pentru moment, Elvetia nu a recomandat oficial evitarea calatoriilor in statele in care s-a depistat prezenta virusului.

Si un rezident din Danemarca a fost testat pozitiv. Autoritatile de sanatate din al doilea mare oras danez, Aarhus, au declarat ca pacientul a calatorit in America Centrala si de Sud, unde a fost contaminat, transmite Reuters.

Femeile din mai multe tari, avertizate sa nu ramana insarcinate

Transmis de tantarul Aedes aegypti, la fel ca si virusii care provoaca febra Dengue sau Chikungunya, virusul Zika a fost descoperit in 21 de tari din America Latina. Epidemii s-au inregistrat mai ales in Brazilia, Columbia, Salvador, Panama si Capul Verde.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), virusul se transmite prin sange, iar cea mai eficienta metoda de preventie consta in evitarea zonelor in care exista multi tantari, folosirea de substante contra intepaturilor acestor insecte si a paturilor dotate cu plase contra tantarilor.

In Brazilia, tara cea mai afectata de Zika, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-nascuti. OMS a declarat luni ca "nu a fost inca stabilita o legatura de tip cauza-efect intre infectarea cu Zika in timpul sarcinii si microcefalia la nou-nascuti", dar a subliniat ca exista "dovezi circumstantiale foarte ingrijoratoare" in acest sens.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#viruz Zika Europa, #europeni virus Zika, #virus Zika tantari , #Europa