Noi date despre tanara infectata cu Zika. Ce simptome avea

Marti, 12 Iulie 2016, ora 15:40
8882 citiri
Noi date despre tanara infectata cu Zika. Ce simptome avea
Foto: Digi 24

Tanara infectata cu virusul Zika - primul caz confirmat in Romania - a fost internata la Spitalul de boli infectioase si tropicale "Victor Babes" saptamana trecuta, a anuntat, marti, directorul institutiei dr. Simin Florescu.

Aceasta a declarat ca femeia a fost internata pe 5 iulie, spitalizata timp de 48 de ore si apoi externata la cerere.

Femeia in varsta de 27 de ani s-a prezentat la spital cu stare usor febrila si cu exantem (eruptie). Medicul a precizat ca tanara a venit la aparitia acestor simptome pentru ca era foarte bine informata si stia la ce riscuri se expune cand a plecat in Martinica, o insula franceza in partea estica a Caraibelor.

Tinerei i s-a recomandat sa nu ramana insarcinata in perioada urmatoare. "Pacienta nu avea in plan o sarcina si nici nu era insarcinata. In privinta transmiterii virusului pe cale sexuala s-a facut recomandarea de protejare cel putin trei luni", a spus medicul.

Dr. Simin Florescu a adaugat ca in privinta transmiterii pe cale sexuala riscul este mai mic de la femeie la barbat fata de cel de la barbat la femeie.

Medicul a facut un apel la calm in acest caz, sustinand ca nu exista riscul de o epidemie in Romania. "Astea sunt niste speculatii cu transmiterea prin vectori. (...) Riscul este ipotetic cand este vorba de un singur caz", a punctat dr. Simin Florescu.

Intrebat daca personalul medical este instruit pentru cazuri grave, directorul spitalului a spus ca situatia aceasta nu este deloc periculoasa.

"Personalul este intotdeauna instruit pentru situatii grave. Asta nu este o situatie grava", a mentionat Simin Florescu.

Vezi cum se transmite virusul Zika

Medicul a vorbit si despre simptomele infectarii cu virusul Zika, fiind vorba despre dureri articulare, febra - dar nu atat de mare ca la gripa - si eruptii localizate toracic si pe abdomen, care dispar repede.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#zika Romania, #prim caz Zika Romania, #femeie Zika Romania , #Romania