Veste buna legata de virsului Zika: Anunt pentru mame

Joi, 25 Februarie 2016, ora 21:50
2936 citiri
Veste buna legata de virsului Zika: Anunt pentru mame
Foto: Pixabay

Femeile care poarta virusul Zika pot continua sa isi alapteze nou-nascutii fara sa existe riscul de transmitere a virusului, a transmis Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Pe baza probelor existente, beneficiile alaptarii maternale pentru copil si pentru mama depasesc orice risc de transmitere a virusului Zika prin laptele matern, a concluzionat OMS in recomandarile transmise autoritatilor din tarile afectate de epidemie, potrivit AFP.

Virusul Zika, transmis de tantarul tigru, este suspectat de provocarea microcefaliei la nou-nascuti si a sindromului Guillain-Barre, maladie neurologica care poate antrena o paralizie ireversibila sau moartea.

Panica Zika: De ce barbatii, nu femeile ar trebui sa se teama de acest virus

OMS a reamintit ca virusul Zika a fost detectat in laptele maternal de la doua mame contaminate cu aceasta maladie. Insa deocamdata nu exista vreo proba de transmitere a Zika la copii prin intermediul laptelui maternal, a intarit OMS.

Ar putea dura luni de zile pana ce se va putea stabili cu certitudine ca exista o legatura directa intre virusul Zika si microcefalie sau sindromul Guillain-Barre.

E oficial: Virusul Zika se transmite pe cale sexuala

Epidemia de Zika, care se dezvolta mai ales in America Latina, s-ar putea inrautati inainte de a se ameliora, a declarat miercuri la Rio de Janeiro directoarea OMS Margaret Chan. Brazilia a cunoscut deja un milion si jumatate de cazuri din 2015 pana in prezent, iar OMS se asteapta la o raspandire exploziva in Americi, unde s-ar putea ajunge la 3-4 milioane de cazuri in acest an.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#mame alaptare Zika, #modalitati transmitere Zika, #OMS virus Zika, #virus Zika mama copil , #stiri virusul Zika