Virusul Zika a bagat lumea in sperieti: Cand va fi gata un vaccin

Autor: Ana Ilie
Sambata, 30 Ianuarie 2016, ora 13:02
3230 citiri
Virusul Zika a bagat lumea in sperieti: Cand va fi gata un vaccin
Foto: Pexels.com

Un vaccin pentru virusul Zika ar putea fi pregatit pentru folosirea de urgenta pana la sfarsitul acestui an, a dezvaluit unul dintre creatorii vaccinului. Data este mult mai incurajatoare decat estimarile oficialilor americani.

Virusul Zika este legat de malformatiile nou-nascutilor si se raspandeste cu o viteza ce a creat panica la nivel international.

Omul de stiinta canadian Gary Kobinger, care lucreaza intr-un consortiu ce pregateste un vaccin pentru Zika, a aratat ca prima faza a testelor pe oameni poate incepe in luna august, scrie Reuters.

Vesti tot mai proaste: Virusul care face ravagii in America Latina s-ar transmite si pe cale sexuala

Daca are succes, este posibil ca vaccinul sa primeasca aprobare pentru a fi folosit intr-o situatie de urgenta publica in octombrie sau noiembrie.

"Principalul este sa fim pregatiti pentru ce e mai rau. Vaccinul este usor de produs. Poate ajunge la nivele foarte mari in scurt timp", a afirmat Kobinger, care a ajutat si la dezvoltarea unui vaccin pentru Ebola aflat inca in stadiu de testare.

Virusul Zika ar putea cauza o pandemie exploziva - Milioane de oameni ar fi deja infectati

Statele unite au doua potentiale vaccinuri pentru Zika si ar putea incepe testarea pe oameni pana la sfarsitul anului, insa ar mai putea trece cativa ani pana cand un vaccin va fi disponibil, au aratat oficiali americani joi.

Virusul care a panicat America a ajuns oficial in Europa

Brazilia a raportat primele cazuri de Zika din America de Sud in mai 2015. Majoritatea cazurilor nu au simptome si oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) apreciaza ca aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost infectate in aceasta tara.

Femeile din mai multe tari, avertizate sa nu ramana insarcinate

Virusul raspandit de tantari a ajuns, din mai 2015, in peste 20 de tari. In acelasi timp, s-a inregistrat o crestere abrupta a cazurilor de microcefalie - copii nascuti cu capete anormal de mici - si dintr-o afectiune rara a sistemului nervos, sindromul Guillain-Barre. Intr-un spital din Recife, in nord-estul Braziliei, s-a ajuns ca de la cinci cazuri pe an medicii sa vada 300 doar in ultimele sase luni.

Virusul Zika, o amenintare globala? Ce masuri a luat OMS

Situatia este atat de alarmanta incat OMS a decis infiintarea unui comitet de urgenta care sa analizeze situatia si sa recomande masuri de sanatate publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#virus Zika vaccin, #OMS virus Zika, #vaccin Zika , #vaccin