Șefă de la Protecția Copilului, acuzată că ar fi vândut un bebeluș: "Ar fi vorba de 10.000 de euro primiți de la familia respectivă"

Marti, 06 Iunie 2023, ora 09:33
4359 citiri
Șefă de la Protecția Copilului, acuzată că ar fi vândut un bebeluș: "Ar fi vorba de 10.000 de euro primiți de la familia respectivă"
Bebelușul ar fi ajuns în Ilfov FOTO: Pexels

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a dezvăluit că o angajată de la Protecția Copilului din Sectorul 4 ar fi vândut pentru 10.000 de euro un bebeluș unei familii înstărite din Ilfov.

Acesta solicită intervenția ministrului Gabriela Firea în acest caz.

"Un angajat D.G.A.S.P.C. Sector 4 ar fi vândut un bebeluș.

O poveste teribilă de negândit – o femeie care a fost încredințată să protejeze interesele copiilor vulnerabili ar fi făcut exact contrariul. În loc să ajute o familie nevoiașă și să prevină separarea bebelușului de aceasta, Doina Teodorescu, șef de serviciu Prevenirea Separării Copilului de Familie, din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 4 ar fi preluat bebelușul din maternitate și l-ar fi dat în grija unei familii înstărite din Ilfov.

Surse apropiate din poliție spun că ar fi vorba de 10.000 de euro primiți de la familia respectivă.

Rog de urgență ministrul Gabriela Firea, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, alături de Primarul Sector 4 Daniel Băluță să intervină de urgență în acest caz. Din nefericire nu pot să mai am încredere în cei care gestionează leadership-ul D.G.A.S.P.C. Sector 4. Totodată, solicit în continuare demiterea Elenei Tudor, președintă la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție."

"Acest incident nu trebuie trecut cu vederea"

Fostul vicepreședinte Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului este de părere că incidentul trebuie să le dea de gândit autorităților care ar trebui să pună la punct un sistem de supraveghere a funcționarilor publici.

"Pentru acțiunile ei Doina Teodorescu ar fi fost mutată de la Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie, pe care îl conducea, la Serviciul Adulți. Aceasta și-ar fi folosit poziția sa de șef al serviciului de prevenire în mod abuziv și ar fi profitat de o situație vulnerabilă pentru a-și trage un beneficiu.

Mai mult, când mama a încercat să recupereze bebelușul, acesta era de negăsit, și a fost nevoită să meargă la poliție. La vederea acestui caz șocant, poliția s-a mobilizat rapid pentru a găsi bebelușul. Au dus-o pe Doina la domiciliul ei, dar copilul nu a fost acolo. Poliția a ajuns la o familie bogată din Ilfov, unde bebelușul fusese recuperat.

Acest incident nu trebuie trecut cu vederea. Într-o societate civilizată, trebuie să supraveghem întotdeauna funcționarii publici și să ne asigurăm că acționează în interesul persoanelor pe care sunt însărcinați să le ajute, mai ales în cazul copiilor lipsiți temporar sau definitiv de familie, care nu pot să acționeze pentru sine. Acești funcționari trebuie să fie de încredere, căutați și evaluați în mod constant, pentru a preveni comportamente iresponsabile și abuzive ca acesta.

Faptele acestor acțiuni trebuie să fie anchetate și să fie trase la răspundere persoanele implicate. Cea mai rară și inacceptabilă parte a acestui caz este lipsa de responsabilitate a doamnei, care a dispărut din peisajul Direcției și a apărut ca „o floare“ după aproximativ 2-3 luni, desfășurându-și activitatea acum la serviciul pentru adulți.

Din păcate, incidentul cu privire la angajata DGASPC Sector 4 care ar fi vândut un copil ne îndepărtează de idealul de protecție și susținere pentru copiii vulnerabili și trebuie să fim cu toții implicați în lupta împotriva acestui fel de abuzuri și a nedreptăților care amenință aceste vieți vulnerabile.", a scris Vișinel Bălan pe Facebook.

Eveniment Quarterly Report

Un cunoscut prezentator din România face mărturisiri: "Am fost iubitul lui Pink"
Un cunoscut prezentator din România face mărturisiri: "Am fost iubitul lui Pink"
Invitat în podcastul realizat de Ovidiu Ioaniţoaia pentru canalul YouTube de la Gazeta Sporturilor, Prietenii lui Ovidiu, Cabral a povestit amănunte neașteptate din viața sa. „Eram mare,...
"A avut o viață tumultoasă!" Englezii dezvăluie ce a făcut Simona Halep în perioada în care a fost prinsă dopată
"A avut o viață tumultoasă!" Englezii dezvăluie ce a făcut Simona Halep în perioada în care a fost prinsă dopată
Simona Halep a primit o suspendare de patru ani și traversează cea mai dificilă perioadă din cariera ei. Fostul număr 1 mondial, acuzată de dopaj, este în lumina reflectoarelor din toată...
#visinel balan, #dezvaluiri, #angajata, #vanzare, #bebelus, #dgaspc, #sector 4 , #politie