Care este vârsta ta reală de sănătate: Testul care îți spune adevărul despre vitalitatea personală, diferită de cea biologică

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 03:45
27938 citiri
Care este vârsta ta reală de sănătate: Testul care îți spune adevărul despre vitalitatea personală, diferită de cea biologică
Vârsta reală de sănătate, un test util pentru oameni FOTO: Daily Plus

Fără îndoială, tuturor oamenilor le-ar plăcea să traiască o sută de ani sau poate mai mult, o viață lungă și sănătoasă. Dar pentru mulți dintre noi, stresul și tensiunile zilnice, în special în ultimii aproape doi ani ai pandemiei, împreună cu alimentele tentante și lipsa de motivație pentru mișcare, vor duce la înrăutățirea sănătății, în timp.

Statisticile sunt cel puțin alarmante: 40% dintre adulții din Marea Britanie nu reușesc să facă nici măcar o plimbare de 10 minute pe lună, conform Public Health din Anglia, în timp ce aproape două treimi dintre ei sunt supraponderali sau obezi, potrivit Mail Plus.

Iar efectele asupra sănătății devin din ce în ce mai vizibile. Căci, dacă viețile au devenit mai lungi, numărul de ani trăiți cu o stare de sănătate bună nu au crescut. O nouă cercetare realizată de Vitality a descoperit că britanicii petrec în medie 12 ani trăind într-o stare de sănătate precară, adică cu 14% mai mult decât în anul 1990.

În medie, se așteaptă ca 6% din viața unei femei și 13% din cea a unui bărbat să fie petrecută într-o stare de sănătate proastă.

Experții spun că, condițiile de sănătate care sunt de vină pentru acest lucru sunt bolile cronice și cele legate de stilul de viață, cum ar fi diabetul, problemele musculare și sănătatea mintală precară.

Așadar, cum poți ști în ce stare se află sănătatea ta, în prezent, și ce anume îți prevestește viitorul. Acum, un nou calculator online îți poate spune cu ajutorul unui test, care este vârsta ta reală de sănătate, comparativ cu vârsta ta biologică, cât timp îți mai rămâne de trăit și cât într-o stare bună de sănătate.

Descoperire nemaipomenită în trupul oamenilor: Un nou organ găsit în corpului uman

Acest test a fost lansat de Vitality în colaborare cu Institutul de cercetare Rand. El cere persoanelor să răspundă la niște întrebări legate de obiceiurile lor zilnice, condițiile de sănătate existente și medicamentele pe care le iau, dacă este cazul.

Scopul acestui test este de a arăta cum, cu ajutorul unor mici ajustări ale dietei și stilului de viață, poți trăi sănătos mai mulți ani.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Pentru a face testul online, puteți apăsa aici. Veți fi întrebați (în limba engleză) diferite date despre dvs. și sănătatea personală, iar în final veți obține ”vârsta vitalității”, practic vârsta reală a sănătății, precum și recomandări personalizate despre sănătate și modul de viață.

”Toată lumea este familiarizată cu conceptul de durată de viață, dar nu mulți dintre noi sunt conștienți că avem o durată de sănătate”, a spus dr. Katie Tryon, director al Vitality.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#vitalitate, #test sanatate, #stil viata, #stil viata sanatos, #exercitii fizice, #exercitii fizice sanatate, #alimentatie sanatoasa , #fenomen