Deficitul unei vitamine din corp pune în pericol inima și creierul: Cum poți rezolva problema VIDEO

Vineri, 12 August 2022, ora 01:18
10998 citiri
Deficitul unei vitamine din corp pune în pericol inima și creierul: Cum poți rezolva problema VIDEO
Deficiența vitaminei D din corp duce la inflamații cronice FOTO: Health

Oamenii de știință de la Universitatea de Sud din Australia, care au publicat un studiu în revista International Journal of Epidemiology, au făcut o descoperire îngrijorătoare pentru sănătatea oamenilor. Ei au constatat că deficitul de vitamina D din organismul uman poate fi cauza inflamației cronice, care duce la dezvoltarea bolilor de inimă, a cancerului, dar și a afecțiunilor creierului.

Medicii susțin că oamenii, care constată prin analize, că au un deficit de vitamina D în corp, trebuie să adauge în dietă alimente bogate în vitamina D și să petreacă mai mult timp la soare, în aer liber, potrivit Prevention.

Noul studiu a descoperit o legătură între nivelul scăzut de vitamina D din organismul uman și inflamația cronică. Cercetătorii au constatat că dacă se realizează corectarea deficienței de vitamina D la persoanele afectate ar putea reduce inflamația și poate atenua bolile inflamatorii cronice.

Vești bune și rele despre stres și funcționarea creierului: Descoperire neașteptată, care dă totul peste cap

Cercetătorii de la Universitatea de Sud din Australia au examinat date genetice aleatorii ale 294.970 de persoane neînrudite cu ascendență alb-britanică din baza de informații medicale Biobank din Marea Britanie.

Conform rezultatelor studiului, numai persoanele cu concentrații scăzute ale vitaminei D au niveluri crescute ale proteinei C reactive, ceea ce indică o inflamație mai mare. Partea bună a analizei arată că o corectare a deficienței de vitamina D la persoanele afectate poate reduce inflamația și poate atenua riscul sau severitatea bolilor cronice cu componente inflamatorii.

Fenomenul ieșit din comun descoperit: Mintea umană o ia razna la o anumită oră

Trebuie menționat că printre cauzele inflamației cronice sunt infecțiile minore netratate la boli imune sau expunerea pe termen lung la substanțe toxice. Inflamațiile cronice contribuie la apariția mai multor boli, precum cele de inimă, a cancerului, diabetului, Alzheimer, declinul cognitiv al creierului, afecțiuni de rinichi.

Medicii au anunțat că oamenii pot obține o mulțime de vitamina D dintr-o dietă sănătoasă, care conține somon, ton, macrou, lapte, ouă, ciuperci, brânzeturi, cereale, iaurt, suc natural de portocale, fructe, legume. În plus, oamenii pot asimila vitamina D și în mod natural, prin expunerea la soare, în aer liber sau prin suplimente.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...