Vizită surpriză la Kiev. Un important lider asiatic se va întâlni cu Zelenski, după vizita lui Xi Jinping la Moscova

Marti, 21 Martie 2023, ora 07:20
5615 citiri
Vizită surpriză la Kiev. Un important lider asiatic se va întâlni cu Zelenski, după vizita lui Xi Jinping la Moscova
Volodimir Zelenski îl va primi pe premierul nipon Fumio KishidaFOTO Facebook / Volodimir Zelenski

Marţi, 21 martie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl va primi pe premierul nipon Fumio Kishida, în timpul unei vizite surpriză la Kiev, pentru a-i oferi "solidaritate şi sprijin neclintit", a anunţat Ministerul de Externe al Japoniei.

Kishida este ultimul lider G7 care a vizitat ţara devastată de război şi a fost supus unor presiuni tot mai mari pentru a face această călătorie, deoarece Japonia găzduieşte summitul grupului în luna mai.

El a declarat în repetate rânduri că o vizită la Kiev este "luată în considerare", deşi provocările legate de securitate şi logistică ar fi fost un obstacol major.

Kishida se afla luni în India şi se aştepta să se întoarcă la Tokyo, dar în schimb a zburat în Polonia, unde se pare că s-a urcat într-un tren pentru a trece în Ucraina.

El îşi va exprima "respectul pentru curajul şi perseverenţa poporului ucrainean" şi va oferi "solidaritatea şi sprijinul neclintit pentru Ucraina din partea Japoniei şi a G7, prezidat de Japonia", a precizat ministerul de externe.

#vizita, #Ucraina, #premier, #Japonia , #Ucraina