Ministrul Culturii a venit la serviciu, in asteptarea revocarii: Gasisem solutii pentru problema de la Opera

Marti, 03 Mai 2016, ora 11:43
4906 citiri
Ministrul Culturii a venit la serviciu, in asteptarea revocarii: Gasisem solutii pentru problema de la Opera
Foto: Realitatea TV

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a prezentat marti dimineata la serviciu ca de obicei, asteptand revocarea sa din functie, anuntata sambata de premierul Dacian Ciolos.

"Asteptam propunerea de nume pentru un nou nume de ministru al Culturii. Eu cred ca am facut tot ce puteam sa fac mai bine la Ministerul Culturii. Sunt foarte constient ca am demarat o primavara culturala in Romania. O innoire a institutiilor de Cultura.

In acest moment in care cred ca reforma este periclitata as dori sa raman mai departe la Ministerul Culturii ca o garantie ca aceasta reforma va continua", a declarat Vlad Alexandrescu, luni dimineata, citat de Digi24.

Pentru ca pozitia sa a fost una ambigua, jurnalistii de la Realitatea TV i-au cerut ulterior sa faca mai multe precizari.

"E ultima mea zi de mandat", a subliniat Vlad Alexandrescu, adaugand ca nu a mers la Palatul Victoria in aceasta dimineata pentru a-si depune oficial demisia pentru ca premierul Dacian Ciolos "a declarat ca ma revoca".

"Decizia prim-ministrului e suverana", a completat acesta.

Vlad Alexandrescu a afirmat inca o data ca scrisoarea aparuta in presa, in care lansa o serie de critici la adresa colegilor din guvern, era un e-mail privat si nu fusese destinata publicitatii.

In ceea ce priveste succesorul sau, Vlad Alexandrescu a spus ca isi doreste sa continue reformele la care el s-a angajat si pe care incepuse sa le puna in aplicare.

Intrebat despre scandalul de la Opera, Alexandrescu a raspuns: "Este problema care va ramane succesorului meu, eu aveam niste solutii", precizand ca nu mai este cazul sa le dezvaluie cata vreme premierul i-a "retras increderea".

Totodata, el a anuntat ca nu intentioneaza sa colaboreze cu succesorul sau.

"Nu cred ca sunt in situatia de a colabora, viitorul ministru va trebui sa isi asume masurile. Sunt proiecte care vor trebui continuate, cum ar fi subscriptia nationala pe Cumintenia Pamantului. As dori sa mearga mai departe si sala de concerte, concursurile predictibile pentru posturile de management", a enumerat Vlad Alexandrescu.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca va trimite marti, imediat dupa Paste, presedintelui Klaus Iohannis decizia de revocare a lui Vlad Alexandrescu si nominalizarea pentru noul ministru al Culturii.

Ministrul Culturii, despre scandalul de la Opera: Am fost prost sfatuit de un consilier, i-am cerut demisia

Ministrul Culturii nu mai demisioneaza, dar face acuzatii grave si evoca presiuni din partea colegilor din Guvern acuzati de plagiat

Initial, Vlad Alexandrescu anuntase ca demisioneaza din cauza scandalului de la Opera Nationala, insa ulterior s-a razgandit si a lansat acuzatii la adresa unor colegi din Guvern, care l-au determinat pe Dacian Ciolos sa ia decizia revocarii sale.

Vlad Alexandrescu, revocat de Ciolos de la Ministerul Culturii, dupa ce a acuzat "actiuni directe de intimidare" din partea unui coleg din Guvern

Sustinatorii lui Vlad Alexandrescu au anuntat o noua actiune de protest fata de plecarea sa din guvern.

Sustinatorii ministrului Culturii ies din nou in strada: Premierul face joc de glezne

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Vlad Alexandrescu demisie Ministerul Culturii, #Vlad Alexandrescu revocat Ciolos , #ministrul Culturii