Protest pentru sustinerea ministrului demisionar al Culturii: "Je suis Vlad"

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 18:01
4065 citiri
Protest pentru sustinerea ministrului demisionar al Culturii: "Je suis Vlad"

Vlad Alexandrescu a demisionat miercuri din functia de Ministru al Culturii, insa acesta este sustinut de mai multe personalitati din lumea culturii si a societatii civile precum: jurnalista Luiza Vasiliu, activistul Claudiu Craciun, antreprenorul Cosmin Alexandru si Dan Perjovschi.

Premierul Dacian Ciolos i-a cerut, miercuri, demisia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, decizia venind pe fondul scandalului de la Opera Nationala. Ulterior, printr-un mesaj postat pe pagina sa de pe reteaua de socializare Facebook, Vlad Alexandrescu a anuntat ca isi prezinta demisia.

Vlad Alexandrescu este al treilea ministru care paraseste Cabinetul Ciolos, dupa ministrul Muncii si ministrul Fondurilor Europene.

Cu toate acestea, mai multe figuri publice s-au pozitionat in favoarea lui Vlad Alexandrescu, prin intermediul mai multor mesaje publicate Facebook, criticandu-l pe premierul Ciolos pentru faptul ca l-a presat pe Alexandrescu sa demisioneze.

Ministrul Culturii si-a dat demisia pe Facebook: Situatia de la Opera, intolerabila

Desenatorul si performer-ul Dan Perjovschi a conturat un "I love Vlad", pe care l-a atasat unui mesaj pe pagina sa de Facebook. In loc de "love" in sintagma este, de fapt, o ingenioasa inima ce se intregeste din litera V.

Claudiu Craciun, lector universitar la catedra de stiinte politice si studii europene a Facultatii de Stiinte Politice, tanar implicat politic mereu prezent la protestele democratice, spune intr-un mesaj publicat pe Facebook: "Dupa esecul rasunator al proiectului salarizarii unitare, premierul Ciolos mai face o prostie majora, ii cere demisia ministrului Vlad Alexandrescu. Cred ca este singurul ministru din acest guvern care isi merita mandatul si a incercat sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Acest gest nu poate fi imputat partidelor 'mari si rele' ci amatorismului si confuziei lui Dacian Ciolos. Acest guvern este atat de slab incat nici nu merita sa iesi in strada pentru a-l da jos."

Jurnalista Luiza Vasiliu l-a sustinut, miercuri, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook pe Vlad Alexandrescu exprimand ca in ciuda proiectelor noi si a initiativelor de a pune in valoare cultura romaneasa, acesta este demis din cauza imposibilitatii de a rezolva un singur caz punctual, anume criza de la Opera Nationala Bucuresti. Jurnalista nu ezista sa isi manifeste revolta adresandu-i cateva intrebari mustratoare si premierului Ciolos.

Antreprenorul, consultantul in branding si strategie Cosmin Alexandru a precizat, pe pagina sa de Facebook, in urma vestii ca premierul Ciolos i-a cerut demisia lui Vlad Alexandrescu, ca nu este de acord cu aceasta decizie. De asemenea, acesta acuza presiuni ale vicepremierului Dancu asupra prim-ministrului.

Un miting de sustinere a lui Vlad Alexandrescu, ce sta sub semnul sloganului "Je suis Vlad", va avea loc, miercuri seara, la ora 19:00, in fata Guvernului Romaniei. De asemenea, in spatiul public a inceput sa circule deja o scrisoare adresata premierului Dacian Ciolos pentru a-l metine pe Alexandrescu in cabinetul sau.

Mai mult, s-a realizat si o petitie pentru Mentinerea lui Vlad Alexandrescu in functia de Ministru al Culturii, care in cateva minute a fost semnata de peste 600 de persoane.

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Liberalii îşi aleg noul preşedinte pentru următorii patru ani, într-un congres care reuneşte 5.000 de delegaţi. Evenimentul are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au intrat în...
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Protest pentru sustinerea ministrului demisionar al Culturii: "Je