Sustinatorii ministrului Culturii ies din nou in strada: Premierul face joc de glezne

Marti, 03 Mai 2016, ora 08:25
5339 citiri
Sustinatorii ministrului Culturii ies din nou in strada: Premierul face joc de glezne
Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Un nou miting de sustinere pentru ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, va avea loc marti in Piata Victoriei din Bucuresti.

Aproximativ 300 de persoane si-au anuntat participarea, pana in acest moment, se arata pe pagina de Facebook VladRezista.

Organizatorii mitingului il acuza pe premierul Dacian Ciolos ca "face joc de glezne:" i-a cerut ministrului Culturii sa demisioneze iar apoi l-a pus sa isi amane plecarea.

Ministrul Culturii si-a dat demisia pe Facebook: Situatia de la Opera, intolerabila

Ministrul Culturii: Am convenit cu premierul sa nu imi dau demisia inainte de Paste

Ministrul Culturii nu mai demisioneaza, dar face acuzatii grave si evoca presiuni din partea colegilor din Guvern acuzati de plagiat

"In lumina ultimelor declaratii de la finalul saptamanii trecute intelegem ca lupta pentru Ministerul Culturii se ascute: premierul face joc de glezne - ba cere d-lui ministru Alexandrescu sa isi depuna demisia, ba ii cere sa amane, iar ministrul inca in functie a inaintat o nominalizare care sa garanteze continuarea reformei: Corina Suteu.

Premierul amana nominalizarea publica a Corinei Suteu; probabil nu este pe placul presedintelui. Nu e greu sa ne imaginam ca presedintele ar agrea persoane din garda sa, consilieri si apropiati care s-au tot perindat prin structurile administratiei, fara sa miste nicidecum lucrurile. Ministrul Vlad Alexandrescu spune ca nu va ceda la functia de ministru decat in favoarea Corinei Suteu, in caz contrar anuntand ca nu isi va depune demisia oficial", afirma organizatorii mitingului.

Ei sustin ca doresc ca reforma inceputa de ministrul Culturii sa continue si nu vor "sa se intoarca aceleasi personaje care au pasat problemele culturii romanesti fara sa rezolve nimic".

"Nu vrem personaje placute presedintelui, vrem oameni care sa deranjeze grupurile de interese, fie ele imobiliare,... sau politice", mai afirma organizatorii.

Dupa ce premierul Dacian Ciolos i-a cerut demisia, principala cauza fiind proasta gestionare a scandalului de la Opera Nationala Bucuresti, Vlad Alexandrescu a anuntat miercurea trecuta pe Facebook ca pleaca din fruntea ministerului Culturii.

Mai multe figuri publice s-au pozitionat in favoarea lui Vlad Alexandrescu, prin intermediul mai multor mesaje publicate Facebook, criticandu-l pe premierul Ciolos pentru faptul ca l-a presat pe Alexandrescu sa demisioneze.

Un miting de sustinere a lui Vlad Alexandrescu, sub semnul sloganului "Je suis Vlad", a avut loc, miercuri seara, la ora 19:00, in fata Guvernului Romaniei. De asemenea, in spatiul public a circulat o scrisoare adresata premierului Dacian Ciolos pentru a-l metine pe Alexandrescu in cabinetul sau.

Protest pentru sustinerea ministrului demisionar al Culturii: "Je suis Vlad"

Miting de sustinere pentru ministrul demisionar al Culturii - Ciolos a venit sa vorbeasca cu protestatarii

Ulterior, la doua zile dupa ce a anuntat pe Facebook ca demisioneaza din functia de ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu a precizat pe aceeasi retea de socializare ca a cazut de acord cu premierul Ciolos sa amane depunerea demisiei dupa Paste.

I.O.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#miting sustinere ministrul Culturii, #Vlad Alexandrescu demisie, #ministrul Culturii demisie , #ministrul Culturii