Senator USR tinut ore in sir in fata unui centru de plasament din Bucuresti: Nu stiu ce vor sa ascunda, dar trebuie sa aflu

Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 14:42
7780 citiri
Senator USR tinut ore in sir in fata unui centru de plasament din Bucuresti: Nu stiu ce vor sa ascunda, dar trebuie sa aflu
Foto: Facebook / Vlad Alexandrescu

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a stat, miercuri, cateva ore in strada pentru ca nu a fost lasat sa intre in Centrul de Plasament Ciresarii II din Sectorul 5 al Capitalei. Primaria sustine ca parlamentarul ar fi trebuit sa inainteze o solicitare catre edilul sectorului 5.

"Stau de doua ore in fata Centrului Ciresarii II din Sectorul 5. Am anuntat cu o zi inainte ca voi face aceasta vizita in cadrul unor vizite pe care le fac in centrele de copii din toata tara, care imi permit sa imi formez o parere despre conditiile in care stau copiii nostri.

Aici, a venit doamna sef de centru si a venit si un reprezentat al Directiei Protectiei Copilului Sector 5 si refuza sa ma lase sa intru in centru. Ei spun ca trebuie sa stau intai de vorba cu primarul", a precizat miercuri Alexandrescu, fost ministru al Culturii in guvernul Ciolos.

Senatorul USR a spus ca legislatia prevede ca un senator este investit cu autoritate publica de stat in interesul cetatenilor.

"Eu ma aflu in circumscriptia electorala Bucuresti, pentru care am fost si votat in Parlament, si nu pot sa imi exercit dreptul constitutional si mandatul reprezentativ in serviciul cetatenilor!

Eu stau aici pana cand imi vor da voie sa intru inauntru, pentru ca la toate centrele am stat, am avut o interactiune foarte normala cu seful de centru, cu psihologul, cu asistentul social, am stat de vorba si cu copiii, deci am avut interactiuni foarte bune. Aici, se pare ca nu se poate", a adaugat senatorul USR, care la ora transmiterii stirii se afla tot in fata Centrului Ciresarii II.

Primaria Sectorului 5 sustine insa ca pentru a avea acces in unitatea respectiva, Alexandrescu ar fi trebui sa faca o cerere.

"La noi nu a ajuns nicio solicitare scrisa din partea domnului Alexandrescu privind vizita in centrul de copii. Centrul este in subordinea Consiliului Local Sector 5, ca atare la noi trebuia sa ajunga o solicitare, pentru ca asa sunt procedurile. Chiar daca dansul a vorbit la protectia copilului, la noi trebuia facuta o cerere", a declarat Cristina Popa, purtator de cuvant al Primariei Sectorului 5.

Vlad Alexandrescu a scris insa ulterior pe Facebook ca legea nu prevede o asemenea solicitare scrisa. "Nu stiu ce vor atat de tare sa ascunda, dar cu atat mai multe trebuie sa aflu", a mai subliniat senatorul.

Acesta a facut, in ultima saptamana, mai multe vizite in centrele de copii din Bucuresti si Ilfov, in calitate de senator, pentru a intelege care sunt problemele cu care se confrunta copiii din aceste centre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Vlad Alexandrescu centru plasament Ciresarii , #stiri Vlad Alexandrescu