Un senator USR sustine ca partidul e inca in discutii cu Ciolos. Exista o comisie de negociere cu 6 membri

Joi, 16 Martie 2017, ora 17:03
3636 citiri
Un senator USR sustine ca partidul e inca in discutii cu Ciolos. Exista o comisie de negociere cu 6 membri
Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Fostul ministru al Culturii si actual senator USR Vlad Alexandrescu a transmis, joi dupa-amiaza, ca formatiunea sa inca poarta negocieri cu Dacian Ciolos pentru a se inscrie in partid.

"In legatura cu Dacian Ciolos, suntem in discutii, atat interne, in partid, cat si externe, cu domnia sa. USR a numit o comisie de negociere compusa din 6 membri, pentru a discuta despre convergenta planului politic al lui Dacian Ciolos cu acela al USR", a raspuns Vlad Alexandrescu intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri pe Reddit.

Fostul ministru a precizat ca Ciolos este dorit de multi in partid.

"Dacian Ciolos este dorit de multa lume in USR. Inca din campania electorala am aratat ca exista o convergenta intre platforma Romania 100 si programul politic al USR. Chiar daca platforma Romania 100 este centrata pe masuri efective, programul USR vine cu viziuni pe termen uneori mai lung. Chestiunea acum este de a gasi cea mai buna forma de colaborare cu domnia sa.

Am formulat in interiorul partidului un punct de vedere si am numit o comisie de sase membri de partid care ar trebui sa negocieze o actiune politica comuna", a adaugat fostul ministru.

Senatorul a evitat sa raspunda daca si l-ar dori pe Ciolos in functia de presedinte al USR.

"Ne-am bucura daca Dacian Ciolos si-ar dori sa devina membru USR. Sunt multe lucruri care ne apropie. Cat despre sefia partidului, ea se va decide la viitorul Congres al USR", a spus el.

Declaratia lui Alexandrescu vine in contextul in care in ultimele zile au aparut informatii potrivit carora Nicusor Dan nu il vrea pe Dacian Ciolos in formatiunea sa.

Amintim ca deputatul USR Cristian Ghinea le-a transmis colegilor de partid o scrisoare in care a aratat ca Nicusor Dan nu ar fi de acord cu venirea lui Dacian Ciolos in formatiune.

Joi, Alin Cristian Mituta, fost sef de cabinet al lui Dacian Ciolos si in prezent director executiv al Platformei Romania 100, a informat ca intrarea lui Dacian Ciolos in USR nu mai este un subiect de actualitate.

Acesta a transmis informatia printr-un comentariu pe Facebook. "Numele lui Dacian Ciolos e vehiculat (din nou) fara voia lui in aceasta afacere in care nu are nimic de-a face. Situatia e foarte clara: USR era una din optiunile de implicare pe care el si echipa lui le luau in considerare, asa cum a declarat si public. In urma discutiilor, presedintele USR a spus foarte clar ca Dacian Ciolos nu este binevenit in partid. Prin urmare, intrarea in USR nu mai este de actualitate si nu mai este luata in calcul. Nu mai suntem in nicio forma de tatonare, asa cum spunea Nicusor Dan, cazul este inchis", a scris Alin Cristian Mituta intr-un comentariu pe pagina de Facebook a Victoriei Stoiciu, coordonator de programe la Fundatia Friedrich Ebert Romania.

Intrebat de ce Ghinea a mai trimis aceasta scrisoare daca Dacian Ciolos nu mai este interesat sa intre in USR, Mituta a raspuns: "Ghinea ca si multi alti din USR vor in continuare ca Ciolos sa vina in partid si e dreptul lor sa vrea asta si sa scrie ce scrisori vor dar asta nu inseamna ca asta vrea si Ciolos".

Saptamana trecuta, Dacian Ciolos si-a inregistrat la tribunal Asociatia Platforma Romania 100, din care fac parte si fostii ministri Vlad Voiculescu si Dragos Pislaru.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#Alexandrescu Ciolos negocieri USR, #Ciolos negocieri USR, #Ciolos negocieri intrare USR , #stiri Vlad Alexandrescu
Comentarii