Sacrificiile înotătorului Vlad Stancu pentru a ajunge la Olimpiadă: ”De la 14 ani n-am mai avut nicio vacanță”

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 22:09
1848 citiri
Sacrificiile înotătorului Vlad Stancu pentru a ajunge la Olimpiadă: ”De la 14 ani n-am mai avut nicio vacanță”
Vlad Stancu

Înotătorul Vlad Stancu, medaliat cu argint şi bronz la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima în proba de 1.500 m liber, a declarat, miercuri, că anul viitor are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

"Obiectivele mari se apropie, anul viitor vreau să obţin calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Sunt la 5 secunde ca timp de calificare. Într-o probă de 1.500 poate 5 secunde sunt foarte, foarte puţine, dar este un proces foarte lung pentru a scădea din timpul total acele 5 secunde", a spus el.

Sportivul care este şi dublu campion european de juniori afirmă că nu se gândeşte încă la o medalie olimpică.

"Eu sunt destul de mic, am doar 17 ani, nu ţintesc de acum o medalie la Jocurile Olimpice. Dar să câştigi o medalie la JO înseamnă să faci parte din istorie. David Popovici este la alt nivel, e dublu campion mondial la seniori, la el sunt alte aşteptări, pentru că are şanse mari la medalii", a adăugat el.

Vlad Stancu a precizat că după CM de juniori de la Lima a avut o vacanţă, prima după doi ani şi jumătate.

"După Mondialele de juniori am avut trei săptămâni de vacanţă. Am avut pauză de trei săptămâni prima oară după doi ani şi jumătate. De la 14 ani şi ceva până acum nu am mai avut nicio pauză. Aşa că nici nu prea am ştiut să mă bucur de ea. Însă nu mă plâng deloc, mi-am sacrificat copilăria pentru acest sport, sunt bucuros de rezultatele de până acum şi sunt convins că vor urma altele şi mai mari", a mai spus înotătorul.

La Mondialele de juniori de la Lima, Vlad Stancu a obţinut o medalie de argint la 400 m şi două de bronz, la 800 m liber şi 1.500 m liber.

Vlad Stancu şi alţi foşti şi actuali sportivi ai clubului Steaua Bucureşti precum Adrian Bumbescu, Alina Dumitru, Claudia Nechita, Lăcrămioara Perijoc, Ciprian Şandru, Ciprian Matei, George Ogăraru, Mircea Peţa, Darius Movileanu, Andrei Istrate şi Cătălin Chirilă au acordat autografe în cadrul unui eveniment organizat la Plaza România cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului.

Eveniment Quarterly Report

Concurează pentru România în sportul lui David Popovici, dar visează să filmeze rechini în Hawaii
Concurează pentru România în sportul lui David Popovici, dar visează să filmeze rechini în Hawaii
Andrei Ungur a reprezentat țara noastră la Universiadă și, imediat după ce a absolvit Universitatea Utah, s-a pozat în robă în Oceanul Pacific. Absolvent al Universității Utah, Andrei...
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
În pragul anului electoral 2024, partidele au început deja să gândească strategii pentru a obține cele mai bune scoruri anul viitor, când vor exista patru rânduri de alegeri:...
#Vlad Stancu, #inot, #olimpiada , #stiri din sport