Vlad Voiculescu si Nicusor Dan nu s-au inteles nici de data aceasta pentru primaria Capitalei. Ce urmeaza

Luni, 24 Februarie 2020, ora 11:15
5941 citiri
Vlad Voiculescu si Nicusor Dan nu s-au inteles nici de data aceasta pentru primaria Capitalei. Ce urmeaza
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Dupa o intalnire care a avut loc duminica si care a durat mai multe ore, Vlad Voiculescu a anuntat ca el si Nicusor Dan nu s-au inteles nici de data aceasta care dintre ei sa fie candidatul Aliantei USR PLUS la alegerile pentru Primaria Capitalei.

"M-am intalnit cu Nicusor. I-am spus sa facem echipa pentru Bucuresti - avem competente complementare. Sa oprim acest circ al incertitudinii, in care oamenii se tem ca vom candida unul impotriva altuia, iar asa va castiga Firea.

Am avut mai bine de doua ore de discutii amicale. I-am propus lui Nicusor sa semnam un protocol politic in care sa stabilim ariile de responsabilitate ale fiecaruia in tandem, indiferent daca va ocupa functia de primar sau viceprimar. Nicusor nu a dorit in acest moment. Continuam insa discutiile in aceasta saptamana.

A ramas sa lamurim cum se va alege cine va candida pentru functia de primar. Cuiul lui Pepelea ramane metoda de desemnare", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Candidatul sustinut de PLUS arata ca Nicusor Dan prefera varianta sondajului.

"E firesc sa vrea sa profite de notorietatea mai mare in legatura cu Primaria Capitalei, in urma celor doua candidaturi ale sale de pana acum. Eu (PLUS) prefer o consultare publica (adica alegeri primare, referendum) - pentru ca este cea mai democratica forma de intoarcere catre bucuresteni si este modul in care noi trebuie sa guvernam acest oras si aceasta tara - alaturi de cetateni", a punctat Voiculescu.

El a precizat ca spera ca luni, la sedinta Birourilor Nationale reunite ale USR si PLUS, sa se ajunga la o solutie pentru a avea o singura echipa a Aliantei.

"Daca nu se va ajunge la o concluzie, voi propune sa facem ceea ce fac partidele moderne si curate intotdeauna cand nu reusesc sa ajunga la intelegere: apeleaza la vointa membrilor", a adaugat fostul ministru.

Mai exact, spune el ca va propune un referendum intern al organizatiilor de Bucuresti ale USR si PLUS pentru stabilirea metodei de determinare a candidatului. "Un membru - un vot, indiferent de partid, asa cum se cuvine intr-o Alianta a doua partide care intentioneaza sa fuzioneze.

Adica sa votam asupra modului cum sa ne alegem candidatul: sondaj, referendum sau altceva. Orice, doar sa avem un rezultat comun si sa deblocam situatia. Fara intarziere, in aceasta saptamana", a explicat el.

"Apoi, dupa ce avem un candidat comun, indiferent de rezultat, sa invitam si PNL pentru a scapa Bucurestiul de PSD la Primaria Generala si la sectoare. Lucrurile importante se construiesc in echipa", a incheiat Voiculescu.

Blocaj intre USR si PLUS la Iasi: Chichirau a refuzat dezbaterea invocandu-l pe Chirica, Iolu a vorbit singur cu cei 100 de oameni prezenti

A.G.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Vlad Voiculescu intalnire Nicusor Dan, #Vlad Voiculescu Nicusor Dan Primaria Capitalei , #candidat Primaria Capitalei