Ciolos confirma: Vlad Voiculescu va fi ministrul Sanatatii - cand va depune juramantul (Video)

Joi, 19 Mai 2016, ora 21:58
4200 citiri
Ciolos confirma: Vlad Voiculescu va fi ministrul Sanatatii - cand va depune juramantul (Video)
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Dacian Ciolos a confirmat, joi seara, ca Vlad Voiculescu va fi noul ministru al Sanatatii.

Intr-o emisiune la Realitatea Tv, premierul a anuntat ca acesta va depune vineri juramantul.

Cu cateva minute inainte de anuntul lui Ciolos, Guvernul a transmis un comunicat de presa prin care a informat ca premierul a inaintat, joi, presedintelui Klaus Iohannis, propunerea de numire a lui Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii.

Ciolos a precizat ca a oscilat intre un om din sistem, un medic, si o persoana din afara sistemului.

Nominalizarea pentru Ministerul Sanatatii, trimisa la Cotroceni (Surse)

"Am oscilat in aceasta perioada intre un om din sistem, medic, sau un om din afara sistemului, care sa cunoasca sistemul medical, care sa vina cu credibilitatea viziunii echidistante din afara sistemului si care sa vina cu idei de reforma in sistem.

Data fiind situatia in momentul de fata, tensiunile care exista si in sistemul medical, pentru ca pentru foarte multi medici onesti e foarte greu sa accepte si sa integreze critici generalizate, am decis sa imi asum un risc si sa vin cu aceasta propunere, cu dl Vlad Voiculescu, care este un economist cu experienta de management in sistemul financiar, dar care de cativa ani de zile a avut ocazia sa cunoasca bine sistemul medical.

Maine (vineri -n.red.) va depune juramantul si o sa ii predau ce am facut in aceste zile si foarte clar o sa spun ca voi ramane in continuare pana la sfarsitul mandatului angajat pe domeniul sanatatii. Cand am spus ca e prioritate nu a fost doar un slogan. Chiar vreau sa miscam lucrurile, in transparenta totala, si sa continuam cu reformele care pot fi facute in lunile care urmeaza", a declarat Ciolos.

Noua varianta pentru Ministerul Sanatatii - surse Ziare.com UPDATE

Din decembrie 2015, Vlad Voiculescu este seful de Cabinet al ministrului Finantelor, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu s-a intors in Romania la finalul anului trecut, dupa ce a petrecut 14 ani in Viena, unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar.

Totodata, acesta este implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP, iar din vara anului 2013 indeplineste rolul de vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition.

Guvernul confirma: In aceasta saptamana vom avea un nou ministru la Sanatate

Vlad Voiculescu a initiat "reteaua citostaticelor", un program prin care mai multi voluntari au transportat din strainatate in Romania, timp de cativa ani, medicamente esentiale in tratamentul cancerului, care nu se gaseau deloc in spitalele si farmaciile din tara noastra.

Fostul ministru al Sanatatii Patriciu Achimas Cadariu si-a dat demisia din functie in urma scandalului dezinfectantilor diluati de la Hexi Pharma, care au ajuns in spitalele romanesti ani la rand si au pus in pericol vietile pacientilor.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Dacian Ciolos Voiculescu ministru Sanatate, #Voiculescu juramant Sanatate Cotroceni , #ministrul Sanatatii