Fostul ministru Vlad Voiculescu, despre respingerea OUG privind reforma in spitale: Mi-e rusine de Senatul tarii mele

Joi, 02 Martie 2017, ora 12:58
6035 citiri
Fostul ministru Vlad Voiculescu, despre respingerea OUG privind reforma in spitale: Mi-e rusine de Senatul tarii mele
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a afirmat joi, in cadrul unei dezbateri din Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor, pe tema OUG 79 privind depolitizarea managementului din spitale, ca ii este "rusine" de Senatul tarii sale pentru argumentele pe care le-a folosit in respingerea Legii de aprobare a ordonantei.

"Aceasta ordonanta este doar un inceput de reforma, un inceput din reforma care este atat de necesara in sistemul sanitar. Aceasta ordonanta nu rezolva problemele pe fond, dar rezolva cateva lucruri punctuale care sunt absolut necesare si asupra carora nu cred ca exista niciun fel de indoiala", a afirmat Vlad Voiculescu.

El a tinut sa precizeze ca "nu exista niciun motiv pentru care sa permitem politizarea managementului spitalelor in continuare".

"De aceea, aceasta ordonanta prevede faptul ca, atunci cand o persoana este cu o functie de conducere in partid politic, nu poate fi manager de spital. Aceasta OUG combate nepotismul, care este un flagel in sistemul sanitar romanesc", a completat fostul ministru.

Vlad Voiculescu a sustinut ca ii este rusine de Senatul tarii sale, care a respins Legea de aprobare a ordonantei.

"As vrea sa ma refer la raportul comun al comisiilor din Senat. As vrea sa dau citire celor patru argumente care au fost aduse de Comisia de Sanatate din Senat si m-as bucura foarte tare daca am putea sa le discutam (...). Mie mi-e rusine. Mi-e rusine ca Senatul tarii mele a putut sa dea aceste motive pentru respingere", a subliniat el.

Fostul ministru a citit argumentele comisiilor de specialitate din Senat, care au dat un raport de respingere.

"Deci motivele respingerii date de Comisia de Sanatate din Senat: nu s-a realizat niciun fel de consultare cu factorii direct implicati; nu criteriul financiar al unei indemnizatii constituie motivul pentru care comisiile nu functioneaza in prezent; niciun expert in domeniile medicina si farmacie nu poate face parte din comisiile de specialitate datorita conflictului de interese, extrem de restrictiv reglementat.

In situatia adoptarii acestei OUG, universitatile de medicina vor fi obligate sa-si reevalueze implicarea in modul de utilizare a echipamentelor (...). Daca aceste patru motive sunt necesare si suficiente pentru Senatul Romaniei sa respinga OUG cu nota de fundamentare de 26 de pagini care reglementeaza lucruri absolut de bun simt, atunci eu nu stiu ce sa cred despre cum functioneaza acest Parlament", a completat el.

Vlad Voiculescu si-a exprimat speranta ca deputatii isi vor face treaba "cu bun simt" si "cu constiinta" pentru sistemul saniar.

Pe 16 ianuarie, Senatul a respins Legea de aprobare a OUG 79. La Camera Deputatilor, Guvernul a atasat un punct de vedere negativ, cerand la randul sau, ca ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Ciolos sa fie respinsa.

Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul nu motiveaza aceasta solicitare, notand scurt ca "se sustine respingerea OUG 79/2016".

Ordonanta privind managementul spitalelor a fost adoptata in noiembrie 2016 de Guvernul Ciolos.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vlad Voiculescu OUG 79, #Vlad Voiculescu depolitizare management spitale, #OUG depolitizare management spitale , #ministrul Sanatatii
Comentarii