Noul ministru Voiculescu a depus juramantul. Iohannis apara Guvernul Ciolos: Se fac vinovati oameni care nu au avut vina

Vineri, 20 Mai 2016, ora 14:16
4507 citiri
Noul ministru Voiculescu a depus juramantul. Iohannis apara Guvernul Ciolos: Se fac vinovati oameni care nu au avut vina
Foto: Realitatea TV

Vlad Voiculescu a depus, vineri dupa amiaza, juramantul de investitura pentru ocuparea functiei de ministru al Sanatatii, urmand ca la ora 15:00 sa preia mandatul de la premierul Dacian Ciolos, care a exercitat interimatul dupa demisia lui Patriciu Achimas Cadariu.

Premierul Dacian Ciolos a inaintat sefului statului propunerea pentru functia de ministru al Sanatatii joi, iar presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri dimineata decretul de numire in functie a lui Vlad Voiculescu.

Dupa depunerea juramantului, seful statului l-a felicitat pe Vlad Voiculescu pentru curajul de a accepta aceasta responsabilitate si l-a asigurat de tot sprijinul sau.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii de la ceremonie in format LIVE text:

- Dupa ceremonie, Vlad Voiculescu si premierul Dacian Ciolos merg la sediul Ministerului Sanatatii, pentru preluarea mandatului.

- Klaus Iohannis da mana cu ministrii prezenti la ceremonie si discuta cu o parte dintre ei. Printre acestia, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ministrul Muncii, Dragos Paslaru, sau ministrul Sportului, Elisabeta Lipa.

- Presedintele i-a strans mana lui Vlad Voiculescu, iar noul ministru a fost felicitat de colegii sai din Executiv.

Klaus Iohannis ia cuvantul de la tribuna:

Va felicit pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat. Dvs sunteti cunoscut multora prin faptul ca v-ati implicat la un moment intr-o chestiune a sistemului de sanatate, cand multi isi pierdusera sperantele. Ati reusit sa rezolvati o problema complicata, cu citostaticele. Ati redat speranta celor care au fost convinsi, dar nu au crezut ca se poate corecta sistemul. Aveti sansa sa va implicati din pozitia de ministru si sa corectati problemele sistemice din sanatate.

E paradoxal ca acest guvern care are un mandat limitat trebuie sa se lupte cu probleme vechi.

Un lucru rau este ca se fac vinovati oameni care nu au avut vina decat ca au fost curajosi sa intre in mandat scurt.

Cu siguranta nu veti rezolva toate problemele, dar independenta politica va da o libertate surprinzatoare de a rezolva probleme pe care altii nu le-au rezolvat pentru ca le-a fost frica de propriul partid, de Opozitie sau uneori de opinia publica.

Veti avea tot sprijinul meu, expresia "pacientul in mijlocul sistemului" sa nu fie doar un slogan.

Va doresc mult succes!

- Vlad Voiculescu depune juramantul. Este felicitat de presedintele Iohannis.

- Este intonat imnul national.

- La ceremonie participa membrii Guvernului, in frunte cu premierul Dacian Ciolos, si consilierii prezidentiali. De asemenea, este prezent Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

Cine este Vlad Voiculescu

Patriciu Achimas Cadariu a demisionat in urma cu 10 zile din functia de ministru al Sanatatii in contextul scandalului dezinfectantilor diluati. Interimatul la Sanatate a fost asigurat de premierul Dacian Ciolos.

Ciolos confirma: Vlad Voiculescu va fi ministrul Sanatatii - cand va depune juramantul (Video)

Vlad Voiculescu s-a intors in Romania la finalul anului trecut, dupa ce a petrecut 14 ani in Viena, unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar.

Din decembrie 2015, Vlad Voiculescu este seful de cabinet al ministrului Finantelor, Anca Dragu.

Averea viitorului ministru al Sanatatii: Cati bani tine Vlad Voiculescu in banci, actiuni sau "la saltea"

Totodata, acesta este implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP, iar din vara anului 2013 indeplineste rolul de vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition.

Vlad Voiculescu a initiat "reteaua citostaticelor", un program prin care mai multi voluntari au transportat din strainatate in Romania, timp de cativa ani, medicamente esentiale in tratamentul cancerului, care nu se gaseau deloc in spitalele si farmaciile din tara noastra.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Vlad Voiculescu jurmant Cotroceni, #Vlad Voiculescu juramant ministrul Sanatatii , #ministrul Sanatatii