Ministrul Sanatatii: In ONG-uri lucrurile functioneaza bine pentru ca sunt oameni buni, care nu urmeaza politicieni si penali

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 20:59
4568 citiri
Ministrul Sanatatii: In ONG-uri lucrurile functioneaza bine pentru ca sunt oameni buni, care nu urmeaza politicieni si penali
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Organizatiile neguvernamentale functioneaza mai bine decat administratia publica, pentru ca in ONG-uri din sanatate, de exemplu, sunt oameni buni si competenti, care nu urmeaza politicieni, capitalisti de cumetrie sau penali, a spus, marti, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

El a multumit ONG-urilor din sanatate care au ajutat mult sistemul.

"Multumesc medicilor, asistentilor medicali si comunitari si ONG-urilor care functioneaza in sanatate si care de multe ori se ocupa de problemele cele mai grave pentru comunitati marginalizate.

Lucrurile functioneaza mai bine in ONG-uri decat in administratia publica, poate pentru ca sunt oameni competenti, poate ca sunt cativa oameni buni si stiu exact pentru ce s-au adunat, pentru ca oamenii buni urmeaza alti oameni buni, sunt oameni competenti, care nu urmeaza politicieni, capitalisti de cumetrie si, cu siguranta, nu urmeaza penali", a spus Voiculescu, la dezbaterea proiectului anti-saracie, organizata de Guvern.

Vorbind despre saracie, ministrul a spus ca aceasta "inseamna o hrana neadecvata, conditii de trai neadecvate, un stil de viata neadecvat, care duce la pierderea sanatatii. Pierderea sanatatii duce la saracie de multe ori pentru intreaga familie. Cand vorbim de sanatate sunt importante, in combaterea saraciei, programele de preventie".

"Preventia este de sapte ori mai ieftina decat tratarea, pentru aproape orice patologie. Avem programe de vaccinare, avem programul 'Educatie pentru sanatate' cu Ministerul Educatiei. Avem probleme legate de disponibilitatea vaccinurilor, pe care am incercat sa le rezolvam", a continuat Voicuescu.

Ministrul Sanatatii lanseaza o ancheta fara precedent vizand examenul pentru obtinerea titlului de medic specialist (Video)

El a mentionat ca, saptamana viitoare, va fi promovata si Legea asistentei medicale comunitare, odata cu proiectul privind preturile medicamentelor.

"Cand vorbim de acces la sanatate, in primul rand vorbim de medici, aici avem medici si personal medical, avem legea asistentei medicale comunitare, o vom promova saptamana viitoare, prima strategie nationala pentru resursa umana din sanatate care va fi promovata, in luna noiembrie, care va veni cu masuri foarte concrete, mai ales la specialitatile deficitare si la medicii de familie care vor merge in acele zone unde este nevoie.

Vorbim de infrastructura, de spitalele regionale, de policlinici, care sunt in buna masura in stare deplorabila, in toata tara, si mai ales de proiectul privind medicamentele esentiale, pus in transparenta saptamana trecuta, si pe care il vom promova saptamana viitoare", a mai spus Voiculescu.

Ministrul Sanatatii face ordine in spitale: Pacientii sunt intrebati cum au fost tratati, iar de raspunsul lor depinde soarta directorilor (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Voiculescu ONG oameni buni, #Voiculescu programe sistem sanitar , #ministrul Sanatatii