Ministrul Sanatatii spune ca multi dintre managerii de spitale trebuie sa plece

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 12:16
2070 citiri
Ministrul Sanatatii spune ca multi dintre managerii de spitale trebuie sa plece
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Ministerul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca "multi dintre managerii de spitale care sunt acum in functie trebuie sa plece" si a adaugat ca si in cazul Agentiei Nationale de Transplant (ANT) ar putea fi nevoie de schimbari de oameni.

"Multi dintre managerii de spitale care sunt acum in functie trebuie sa plece. Am intalnit manageri care cu bani putini si resurse limitate au facut lucruri extraordinare. Dar am intalnit si cazuri diametral opuse.

Consider ca la Agentia Nationala de Transplant (ANT) lucrurile trebuie sa mearga cu totul altfel decat pana acum. Cateodata, pentru a face schimbari, ai nevoie si de alti oameni. Vom vedea daca acesta este si cazul ANT. Problemele pe care le-am pus pe tapet ma astept sa fie rezolvate", a spus, marti dimineata, ministrul Sanatatii, prezent la conferinta de lansare a primei scoli de business din Romania dedicata profesionistilor din sistemul de sanatate.

Voiculescu a adaugat ca "faptul ca (cei de la ANT - n.red.) nu au primit raportul Corpului de Control nu poate fi decat o gluma".

"Acesta a fost transmis Agentiei Nationale de Transplant imediat ce a fost finalizat, avem chiar un punct de vedere care a venit saptamana trecuta de la ANT. Daca din 2.000 de pacienti compatibili sunt 50, atunci trebuie sa existe criterii clare de departajre a acestor pacienti.

Astept sa vad care sunt acestea, sa vad daca de la un centru la altul difera aceste criterii. Treaba ANT era, nu de ieri de azi, sa stabileasca aceste criterii si sa se asigure ca sunt respectate", a aratat Vlad Voiculescu.

Declaratiile ministrului Sanatatii vin dupa ce acesta a anuntat, sambata, ca verificarile Corpului de Control la Agentia Nationala de Transplant au fost finalizate si ca au fost descoperite nereguli "grave". Printre altele, echipa de control a constatat ca procedurile si criteriile de transplant nu exista.

Citeste mai multe despre scandalul transplanturilor:

O femeie care face dializa de 14 ani figureaza cu transplant rinichi. Un primar acuza ca i s-a cerut sa nu faca valuri

Medicii vorbesc despre scandalul transplanturilor: Suspiciuni sunt si ca regina Suediei are amant negru

Agentia de Transplant neaga acuzatiile ministrului Voiculescu si spune ca de 10 zile nu s-a mai facut niciun transplant: E fara precedent!

MS: La toate centrele de transplant verificate aleatoriu s-au gasit nereguli. Ce spune ministrul care a semnat acreditarile

Ancheta la centrele de transplant: Spitalul Sfanta Maria a depus plangere penala impotriva ministrului Sanatatii

"Problemele nu sunt deloc noi, exista rapoarte de multi, multi ani, problemele sunt aceleasi. In general, cand lucrurile sunt clare, atunci poti sa le si explici. Asa ca ii rog sa explice cum sunt actualizate listele pentru fiecare organ, sunt chemati pacientii o data pe an, se fac analize, cum sunt contactati pacientii? Sunt proceduri foarte simple, ar trebui sa le explice. Nu este legal ca actualizarea registrului national de transplant sa se faca anual", a precizat ministrul.

Voiculescu crede ca acest lucru este "profund imoral" si ca "suntem in urma cu cateva zeci de ani, cred ca trebuie sa avem reguli de transplant la nivel national, cred ca transportul organului dintr-o parte in alta nu ar trebui sa puna probleme majore".

"Donatorii sunt persoane decedate, deci presupun ca dorinta lor nu a fost cercetata, dar ca familia nu mai vrea sa doneze organe pentru ca ministrul Sanatatii a spus ceea ce toata lume stia, ca daca ai un anumit statut social ai mai multe sanse sa primesti organul de care ai nevoie, atunci acesta e un lucru pe care nu pot sa il inteleg", a continuat ministrul Sanatatii.

Vlad Voiculescu a mai precizat ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, si-a dat acordul pentru realizarea unui control la Spitalul Sfanta Maria.

"Nu am fost niciodata la Sfanta Maria si nu imi dau cu parerea decat pe baza documentelor pe care le primesc de la specialisti. Am primit cu bucurie acordul de la doamna primar, iar Corpul de Control va merge la Sfanta Maria si vom avea, asa cum am anuntat, o comisie internationala de analiza in datele de 8 si 9 decembrie", a spus ministrul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Voiculescu manageri spitale, #Voiculescu situatie transplanturi, #ministrul Sanatatii transplanturi , #ministrul Sanatatii