Ziare.com

Scandalul datelor privind vaccinarea publicate de Vlad Voiculescu. Ce spun expertii in comunicare publica

de Daniela Ratiu, Senior Editor
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 23:15

   

Scandalul datelor privind vaccinarea publicate de Vlad Voiculescu. Ce spun expertii in comunicare publica
Scandalul iscat de publicarea de catre ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a datelor despre pandemie si vaccinare a iscat o adevarata furtuna in spatiul public. Pe de o parte, accesul la datele de interes public continua sa fie o problema in Romania, pe de alta parte, folosirea datelor publice este mijloc de presiune mediatica in jocurile cu miza politica.

Pandemia a accentuat tendinta guvernantilor de a oferi informatii cu mare zgarcenie sau chiar deloc. La 20 de ani de cand Legea 544/2001 privind accesul liber la informatiile de interes public a devenit un instrument necesar in relatia cu institutiile statului, accesul la informatiile publice continua sa fie un proces complicat pentru aflarea informatiilor legate de probleme publice. Nu trebuie uitat nici faptul ca Romania se afla in regim de stare de alerta. De asemenea, este important de precizat in acest context al tensiuni publice maxime faptul ca Armata este implicata in intregul proces al vaccinarii prin asigurarea sprijinului logistic si organizatoric.

In ceea ce priveste scandalul provocat de publicarea datelor de catre ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu, trebuie precizat si faptul ca in luna ianuarie a acestui an, guvernul Citu a emis o hotarare, (proiect initiata de ministrul Vlad Voiculescu) HG 12/20 ianuarie 2021, prin care s-a decis ca familiile militarilor din MApN si serviciile speciale, plus angajatii din ordinea publica, si anume Internele, sa fie vaccinati in centrele Ministerului Apararii Nationale. Documentul a fost semnat de premierul Romaniei Florin Citu si contrasemnat de ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu.

Miercuri seara, ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a venit cu precizari pe pagina sa de facebook, dorind sa clarifice povestea legata de HG 12 din ianuarie 2021. "Citesc din nou in publicatii si postari ale unor oameni altfel atenti la nuante un titlu care suna cam asa:
"...rudele militarilor si angajatilor din sistem s-au vaccinat separat pentru ca Guvernul a dat o hotarare in ianuarie, semnata de premier si de ministrul Voiculescu"
Haideti sa lamurim ceea ce a semnat premierul Citu si cu mine, mergand direct la textul din Hotararea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: "Ministerul Apararii Nationale asigura prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu si a membrilor familiilor acestora, precum si a urmatoarelor categorii (...)"
Cand tragi linie dupa aceste informatii de context, dar si dupa tirul declaratiilor oficiale, ale premierului pe de o parte si ale ministrului Sanatatii pe de alta parte, ai un tablou politic in care se amesteca incapacitatea de a gestiona criza medicala, dar si un joc politic in cadrul coalitiei de guvernare.

Dincolo de efectele sociale si economice ale pandemiei, avem si reculul inregistrat de institutiile statului in exercitiul relatiei cu cetatenii, refuzul de a oferi informatii de interes public care sa ofere o harta exacta a situatiei in care ne aflam, alimentand speculatiile si in cele din urma si teoriile conspiratiei, dar si scandalurile care se tin lant intre PNL si USRPLUS.

Dupa publicarea de catre ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a datelor privind pandemia, au urmat declaratiile premierului Florin Citu care a precizat ca a fost sesizat in legatura cu acest "incident", ca Corpul de Control va stabili exact contextul si daca publicarea a respectat avize, protocale, reguli. Am avut declaratii despre "transparenta", dar si declaratiile consilierul onorific al ministrului Sanatatii, Stefan Voinea, cel care "exporta" datele, precizand intr-o postare ca, de doua zile, ministerul nu mai are acces la platforma data.gov.ro. Jurnalista Emilia Sercan a declarat pentru Ziare.com ca Romania continua sa fie prizoniera "cultului secretului" mostenit din regimul comunist, iar Elena Calistru, Funky Citizen, vorbeste despre reflexele pavloviene ale ascunderii datelor, dar si gestionarea proasta a pandemiei.


Recorder a publicat date din care reiese ca "Peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decat ar fi avut dreptul conform regulilor din strategia nationala de vaccinare. Peste 4.000 dintre acestea sunt persoane din etapa a III-a (populatia generala), care au fost imunizate in locul bolnavilor cronici, al batranilor de peste 65 de ani si chiar inaintea unor cadre medicale.

Cele mai flagrante situatii sunt la centrele de vaccinare de la Institutul "Matei Bals" si la Centrul Militar Casa Armatei din Focsani. La "Bals" s-au vaccinat 131 de persoane din etapa a III-a inca din data de 4 ianuarie, cand campania de vaccinare incepuse abia de cateva zile si in Romania mai erau zeci de mii de cadre medicale care asteptau vaccinul.".

Marti, dupa izbucnirea scandalului,mai multe organizatii non-guvernamentale si jurnalisti au trimis premierului Romaniei Florin Citu o scrisoare deschisa facand apel la transparenta si la dreptul publicului la informatiile legate de pandemie.

Fara acces la data.gov.roIn acest context, a venit si precizarea consilierului onorific al ministrului Sanatatii, Stefan Voinea, care miercuri, 10 martie, a postat pe pagina sa personala un text in legatura cu datele publicate, dar si informatia ca de doua zile Ministerul Santatii nu mai are acces la siteul data.gov.ro. "In calitate de consilier onorific al ministrului Sanatatii, coordonez activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie si vaccinare. Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic National de Vaccinari printr-un cont cu permisiuni limitate.Acest cont permite doar raportari si nu ofera acces la date cu caracter personal. Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu contin informatii cu caracter personal, secret sau confidential. De doua zile, Ministerul Sanatatii nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica in mod transparent informatiile despre vaccinare si pandemie. Astept cu interes sa inteleg cu ce am gresit."

Cine are dreptate in acest scandal al datelor este intrebare care ramane la sfarsitul acestor doua zile de tensiune publica si politica. Daca luam povestea in mod cronologic, ea ar incepe in ianuarie cand HG 12/20 ianuarie 2021 instituia aceasta stare de fapt - cadrele din structuri si familiile lor sa se vaccineze in centre dedicate. Pe de alta parte, mai intelegi si ca strategia de comunicare in criza medicala a fost si este un dezastru comunicational. Toate informatiile publice pe care jurnalistii si organizatiile non-guvernamentale s-au chinuit sa le obtina s-au lovit de refuzul oficialilor, astfel ca publicarea datelor de catre Voiculescu a venit a fost ca o gura de aer pentru aflarea unor date, desi, daca avem in vedere faptul ca Armata asigura logistic si organizatoric procesul de vaccinare, implicit sunt si aspecte care tin de siguranta nationala, de protocoale stricte. Concluzia este ca "centrele paralele" sunt de fapt stabilite de HG 12/20 ianuarie 2021 emis de guvern, semnat de premier si contrasemnat de ministrul Sanatatii.

"Cultul secretului" si gestionarea dezastruoasa a pandemieiJurnalista Emilia Sercan a declarat pentru Ziare.com ca "miza acestui scandal este de fapt ascunderea incompetentei si neglijentei, dar si faptul ca astfel putem sa vedem o fata monstruoasa a felului in care este gestionata pandemia in Romania. Probabil ca autoritatile nu doresc sa se vada ca de fapt prin publicare datelor vedem distanta uriasa intre judete in felul in care se administreaza aceasta criza medicala. Scandalul ne mai arata si modul in care gandesc cei care sunt pusi sa conduca institutiile statului.

De altfel nu trebuie sa uitam istoria de dinainte de 1989, am mostenit un cult al secretului si iata ca dupa peste 30 de ani de la caderea comunismului ne confruntam cu aceeasi problema: datele publice sunt un lux. Nu trebuie sa uitam ca accesul la datele publice este un drept constitutional, asa cum este stipulat in Articolul 31 din Constitutia Romaniei, articol introdus in 1991 tocmai pentru a preintampina situatii de acest gen
".

Sistemul paralel de vaccinare, de angajari, de detasari, de acces la servicii medicaleSercan a mai declarat ca acest control al informatiilor "are si un corespondent in fostul regim, cand toate informatiile publice erau filtrate de structurile Securitatii. Cat priveste vaccinarea paralela pana la urma daca miza acestui scandal este ascunderea adevarului ne arata faptul ca, din nou, ca intotdeauna, si in chestiunea pandemiei, statul lucreaza in secret conturand un sistem paralel, ceea ce este o problema. Ne arata ca tot ceea ce statul organizeaza, gestioneaza, o face prost. Daca ne uitam si mai atent in zona asta intelegem ca de fapt avem un sistem paralel de angajari, de detasari, de acces la serviciile medicale, un sistem paralel de transfer in sistemul de invatamant preuniversitar. Peste tot, umbra unui sistem paralel. Mai intelegem si ca unii cetatenii sunt mai egali decat altii vaccinandu-se peste rand".

Desi avem Legea 544 a accesului liber la informatii publice, jurnalista Emilia Sercan considera ca "statul cotinua sa obstructioneze accesul liber la informatii de interes public. Statul continua sa ne ceara stampila. Concluzia este ca exercitiul democratic de 30 de ani pare ca nu ne-a fost util, iar vechile metehne au fost transferate si generatiilor mai tinere, si in acest punct ma gandesc la premierul Florin Citu".

Reflexul pavlovian al secretizarii totaleElena Calistru, presedinte si co-fondator al organizatiei non-guvernamentale Funky Citizens apreciaza ca in povestea datelor publicate de catre ministrul Sanatatii "avem doua probleme majore. Una a reflexului pavlovian de a nu oferi datele care sunt de interes public, reflex provenit din cultura opacitatii pe care am mostenit-o. Si cand spun asta ma refer si la reactia de marti a ministrului de Interne Lucian Bode care a declarat ca aceste date nu pot fi date publcitatii, desi nu vorbim de date personale, ci de date legate de vaccinare. Pare ca guvernantii au aceeasi problema, de ce sa le dam oamenilor date, e Excel-ul meu si fac ce vreau cu el.

O a doua problema majora, care iese in evidenta atunci cand te uiti mai atent, este faptul ca nu au stiut sa gestioneze aceasta pandemie. Datele publicate la care ne referim acopera doar 5 zile, nu avem imaginea a tot ce s-a intamplat, insa ceea ce se poate oberva este faptul ca avem o problema in ceea ce priveste categoriile vulnerabile si accesul acestora la vaccin, tocmai cei care aveau prioritate.

Pe de alta parte, pentru ca s-a discutat despre centrele paralele, nu stiu daca este intr-adevar o problema. Adica, puteau iesi oficial si sa spuna ca aceste centre sunt pentru a optimiza fluxurile de vaccinare. Poti privi si asa aceasta chestiune. Insa gestionarea proasta, refuzul de a oferi date, nu de acum, ci inca de anul trecut, nu fac decat sa alimenteze suspiciunile, sa cultive neincrederea in institutii, mai mult, sa alimenteze teoriile conspiratiei. Declaratiile consilierului onorific al ministrului Vlad Voiculescu, Stefan Voinea, potrivit caruia ministerul nu mai are acces de doua zile la site-ul data.gov.ro mi se par grave si trebuie lamurite
".

Vaccinarea este o prioritate de securitate nationala
Valeriu Turcan, analist politic, considera ca, in contextul scandalului, de fapt "Se ciocnesc doua paradigme diferite in ceea ce priveste functia publica.

Valeriu Gheorghita este medicul militar care va fi evaluat in functie de rezultate: persoane vaccinate, vieti salvate. Fiind coordonator, cresterea numarului de vaccinari este prioritatea lui zero. Vaccinarea este si o prioritate de securitate nationala, ceea ce inseamna nu doar vaccinarea populatiei, ci si vaccinarea categoriilor care sustin de 1 an de zile acest efort logistic urias: medici, personal MAI, personal MApN. Toate aceste categorii sunt in prima linie si societatea sa asteapta sa fie in continuare in prima linie cel putin inca 1 an de zile deci trebuie vaccinati cu prioritate.

Cat despre comunicare, militarii nu se pregatesc neaparat pentru a lucra cu publicul larg, ei au invatat din mers comunicare si chiar si la acest capitol, trebuie admis, Valeriu Gheorghita s-a descurcat foarte bine. Dar el opereaza cu enorm de multe multe constrangeri specifice zonei militare, unde toata comunicarea este planificata, pre-aprobata. Nu va asteptati sa le fie usor sa contracareze un fake news precum cel de miercuri, ca 60% din vaccinari s-ar fi facut in mod ilegal. Dar adevarul, iata, incepe sa iasa la suprafata.

De cealalta parte se afla politicieni specializati in comunicare. Toata activitatea lor anterioara a avut la baza construirea unui profil public pe baza unor teme cu impact la opinia publica. Acesti politicieni nu au constrangeri institutionale: opereaza cu informatii pe surse, au retele de partid pe care le folosesc, utilizeaza ca purtatori de cuvant chiar si consilieri onorifici care fac anunturi oficiale pe conturile lor personale de Facebook, etc.

Ei se pricep sa exploateze nevoia legitima de transparenta a societatii dar stiu sa capitalizeze politic si constrangerile in materie de comunicare cu opinia publica ale celor care vin dintr-un sistem inchis, precum sistemul militar. Transparenta este absolut obligatorie, dar ce te faci cand in numele transparentei, opiniei publice i se livreaza un fake news infirmat de cifre, anume ca 60% din vaccinari ar fi fost ilegale? Acest fake news a contaminat multe redactii si a starnit valuri de revolta in randul cetatenilor. Noroc ca niste jurnalisti s-au apucat sa verifice.

Ca om politic, poti castiga pe termen scurt pe Facebook intr-un asemenea joc, dar cu pretul, insa, al subrezirii propriei autoritati in domeniul de care te ocupi.

Pentru cetateni devine dezamagitor cand se afla in competitie statul cu statul, mai ales intr-o situatie de viata si de moarte.

Vaccinarea in Romania se desfasoara cu mult peste asteptari, merita sa admitem acest lucru. Este reusita unei tari prin efortul a sute de mii de oameni care au muncit ca lucrurile sa iasa asa. Si in centrele mici din provincie, oamenii care le-au trecut pragul au fost incantati de modul cum au fost tratati.

Jocul acesta, in opozitie fiind la guvernare merge o data, de doua ori, dar inevitabil va fi vazut drept distructiv de catre cetateni in cele din urma. Daca sunt lucruri de corectat, cetatenii se asteapta ca ele sa fie corectate fara scandal. Mizele personale, jocul la imagine, ies inevitabil la iveala
".

CTESTE SI:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23662 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hmm..

Articol echilibrat dar cu tenta de a favoriza pe final organizatorii vaccinarii in loc sa arata ca dintre toti,d-na Emilia Sercan are cea mai corecta si buna analiza,inclusiv dpdv politic.Deci VV este de multa vreme tinta unor interese politice transpartinice ale mafiei din sistemul sanitar si nu numai."Sa se faca totul ca pe vremea USL"-asta e concluzia multora de la putere,se vad ei cu ochiul liber..

 

Vravo Vladut. Tu esti un fiu de sa nu zic vorba aia. Pe 10 au-

gust au luptat impotriva securistilor, acum sunt la putere si din peste 40 de centre de vaccinare din București sunt ptr oamemii obisnuiti. Restul sunt ptr speciali si rudele lor. Totul la vedere, au semnat ziua ca hotii si acum se cearta. Armonie te halesc.

Text preluat ...

Dincolo de cearta pe secrete(care secrete?) miza sunt banii.
Banii din sănătate și viziunile diferite privind privatizarea sănătății (da, atat PNL cat si USR au această miza, dar metode diferite).
In timp ce USR dorește dăramarea a cca 130 de spitale, construcția altora noi dar care ulterior sa fie administrate privat, PNL are alta metoda(am vazut-o in incercarea nereușită de anul trecut): aceea de a drena banii Casei Nationale de Asigurări de Sănătate catre sistemul privat.
Miza sunt banii, mai precis peste 13 miliarde euro anual.
Ați vazut anul trecut ce dezmăț a fost cu banii din sănătate deși societatea nu a primit in schimb decat hazard.
Pentru că cel mai slab control asupra banilor publici se face in sistemul sanitar, unde echipamentele, materialele sanitare și dotările se achiziționează de la firme alese pe spranceană și la preturi exorbitante.
Na, cine nu are controlul sistemului nu are controlul banilor. Simplu.
Ce este superb dar și ridicol este ipocrizia PNL și a reprezentanților acestui partid.
Acum două săptămani nu au votat demiterea lui Vlad Voiculescu deși atat premierul Cițu cat si alți ipocriți din PNL știau situația pentru că situația cu vaccinările peste rand a fost demascată de presă incepand cu luna ianuarie.
Cițu il lauda pe Voiculescu, il făcea profesionist și chiar bagateliza știrile despre vaccinarea paralelă, peste rand.
Dar știa/stiau realitatea.
Iar asta este mai grav decat ce a facut Voiculescu.
Pentru ca au pus in pericol, in cardășie, intreaga populație vulnerabilă.
Pentru că se dau mari cu cifte statistice dar numarul celor vaccinați din categoria de risc maxim este de cca 300.000 de persoane.
La trei luni de cand avem vaccin.
Avem peste 4 milioane de persoane aflate in categoria de risc maxim.
In ritmul asta ne-ar trebui 30 de luni sa-i vaccinam.
Asa cum ne-ar trebui peste 50 de luni sa vaccinam 10 milioane de persoane.
Minciunile lui Cițu produc prejudicii.
Coafarea datelor statistice a facut ca Romania să piarda 4 miliarde euro bani europeni.
De aceea eu cred că atunci cand pleaca Voiculescu ar trebui să il ia si pe Florin Cițu după el.
Să ne lase!
Supraviețuim și fără ei.
Chiar s-ar putea să ne si imbogățim dacă nu mai este robinetul la ei.
Mulțumesc

ce nu este clar

hg 12/20 ianuarie 2021, prin care s-a decis ca familiile militarilor din mapn si serviciile speciale, plus angajatii din ordinea publica, si anume internele, sa fie vaccinati in centrele Ministerului Apararii Nationale "potrivit criteriilor DE ELIGIBILITATE stabilite prin strategie". deci membrii de familie ai militarilor, politistilor securistilor in rapor de criteriile de eligibilitate. nu toti la gramada. si de 20 ani in februarie sai pana pe 15 martie, cum s-a intamplat, in fapt.

L-eu-ca,

ți-ai pierdut memoria.
La 10 august a fost un miting anti mafia zdragnea (fiu de milițian).
Cei care se luptau cu "statul paralel" statului mafiot zdragnist erau zdrgniștii care au și pus batele pe demonstranți
Aceeași zdragniști se opun astăzi reformelor din sănătate - izvorul averilor lor

Nu ordonanta e vinovata, ci obiceiurile

E clar: ordonanta vorbeste despre organizarea centrelor de vacccinare a militarilor si nu despre favoritisme. Nu ordonanta e vinovata, ci obiceiurile.
Din pacate, fie din prostie, fie la comanda politica, presa a incercat sa-l atace pe ministru. Nu stiu daca in alte situatii merita criticile, dar acum a procedat corect.
In ultima vreme se vorbeste despre situatii halucinante pe care le genereaza sistemul medical romanesc. Fraude, atrocitati izvorate din lipsa de profesionalism si empatie fatza de bolnavi.
Transparente este primul pas obligatoriu in tratarea acestui sistem bolnav.

Aparatul de Represiune:mapn,mai&servicii PRIMUL!!!

Aparatul de Represiunea poporului roman TREBUIE(OBLIGATORIU!) sa beneficieze de toate drepturile pe care le cere: salarii/solde f. mari, ratie alimente, locuinte de servici gratis, haine si incaltaminte gratis, concedii platite pt. ei si familiile lor oriunde isi doresc, iesire la pensie la 42 ani si reangajari la stat cel putin la fel de bine platite, pensii speciale (de servici!?!?), vaccinari peste rind pt. ei si familiile lor, etc. Niciun guvern nu poate administra tara fara Aparatul de Represiunea poporului roman!

Stimate Domn,

In Sanatate se invart foarte multi bani; numai din banii ministerului sanatatii, casei de asigurari de sanatate (bani stransi de la putinii cetateni platitori) si din transferuri de la bugetul statului catre aceasta casa se fac catre 50 miliarde de lei in 2021; mai adaugati inca vreo 30 miliarde de lei (peste 6 miliarde €) ce vor fi primite de la UE (in exercitiul financiar ce incepe in 2021) pentru investitii in sector.
Asa ca este un tort imens care trebuie sa dea de mancare (citeste furat) la smecherii din domeniu. Acestia sunt:
1. politicienii care dirijeaza banii catre cine trebuie
2 "oamenii de afaceri" care redirijeaza o parte a banilor catre cei de mai sus, catre conducatorii unitatilor sanitare, catre persoane cu influenta din sistemul de securitate nationala sau din sistemul juridic; o alta parte din bani se duce in presa sau catre persoane ce pot genera miscari de strada.
Este cunoscut ca in 2012 caderea guvernelor Boc si Ungureanu a fost generata de proiectul schimbarii legii sanatatii. Se zice ca doar medicii celebri ai Romaniei au oferit 200 milioane de euro pentru plati catre TV, presa, demonstranti, politicieni etc. USL (adica si PNL) a facut promisiuni de reinnoire a mandatelor pentru tradatorii din PDL, au fost de acord sa le angajeze rudele si prietenii incompetenti in aparatul de stat, a promis marirea salariilor medicilor (majoritatea dintre ei incompetenti, obraznici si puturosi) fara nicio justificare economica.
3. Conducatorii unitatilor sanitare; de multi ani si-au terminat vilele; au vizitat toata lumea , si-au aranjat toate rudelor; acum intemeiaza averile de zeci de milioane de euro...
4. Personalul medical (in intregime, exceptiile sunt inexistente); un medic din Romania (si care munceste oficial 35 ore pe saptamana- inclus aici o garda pe luna) a ajuns sa castige mai bine decat un medic din Franta sau Norvegia; a fost astfel de acord sa fie cumparat sa taca din gura la potlogariile din sistem dar are permisiunea sa fuga de la spital la cabinetul propriu unde primeste aceeasi pacienti vazuti la spital, sa fie slab profesional pregatit dar totusi promovat, sa-si angajeze loazele de copii in sistem cu toate ca sunt prosti ca noaptea, etc

Vacinul AstraZaneca are ca efecte secundare

"atacul de cord" ce a provocat moarte multoe cetateni de pe mapamond si in acest moment s-a suspendat vaccinarea cu acest produs de catre mai multe tari!

Masmedia controlata de securisti a spus o vorba despre acest eveniment?
Nu ei spun ca prin publicarea oficiala, sau demascat locatiile securistilor si numele lor?

Dupa lovitura de stat, cetatenii bucuresteni au putut afla de ce nu aveau acces pe acoperisiul multor blocuri centrale, deoarece era intesat de sedii secrete ale securitatii!

Constitutia si toata legislatia tarii trebuie schimbata, pentru a opri controlul tarii de catre ofiterii de securitate, care prin cei sde la fosta DIE au acaparat economia si banii natiunii noastre!

Aveti aici informatia despre noii copii ai securitatii:
https://iulianbulai.ro/despre-mine/biografie/
Cine are rabdare va vedea inteligenta si minciuna lor!

ai mare dreptate...

La cate a facut Voiculescu e clar o tinta...cu zero realizari,cu peste 20 de acoliti adusi in MS sa cotrobaie in datele disponibile sigur vor gasi multe posibilitati pentru o dezvoltare personala fulminanta...consilieri onorifici isi zic,au acces la date si nimeni nu e interesat de asta,poate sunt niscaiva conflicte de interese?...transparenta mai mare nici ca se putea.

Tuu

Prin acoliti incerci sa zici consilieri onorifici calificati in domeniile lor ce lucreaza in slujba cetateanului FARA PLATA ? Asta inseamna onorific.

Bravo Vlad Voiculescu

in sfarsit in 30 de ani cineva se ia serios de securisti, speciali si tot felul de pilosi.

acum e clar ca securistii si-au bagat rudele in fata la vaccinare, desi nu era permis asa ceva, evident.

Voiculescu asta arata si de asta e atacat non-stop de toti specialii care iau salarii si pensii enorme, de toti securistii din PNL/PSD.

Bravo Vlad.

 

He,he, tocmai articolul celor de la Recorder arata

C-a existat o etapa a vaccinarii de catre "medicii eroi"-asa cum erau numiti de presa tembela cei ce foloseau dozele disponibile la sfarsit de program,etapa ce-a incetat acum 1 luna cand voiculescu-minciuna vorbea de 30% persoane vaccinate peste rand cand s-a dovedit ca sunt abia 0.7%!Cam mare diferenta pentru unu' cu studii ieconimice...bravo vladutz,inca o minciuna ,dupa cea cu arsul transferat in Belgia datorita familieidar cu merite arogate de Voiculescu,dupa rapoartele privind incendiile de la Neamt &Bals,dupa minciuna cu buget mai mic anu' asta.Asta pare a fi mostenit ceva de la taica-su...sigur nu corectitudinea.

Foarte simplu

Vehementa cu care urla cei din PNL impotriva deciziei lui Vlad Voiculescu de a da publicitatii date publice nu se explica decat prin vaccinarea rudelor liberalilor peste rand!
Pentru publicarea datelor publice nu sunt necesare avize !

Așa ceva ...🤣😂🤣

Guvernul lui Cițu este unul responsabil, fiind rezultatul unor alegeri libere și democratice! Președintele ales de popor pe nume Johannis, ne-a reamintit că toate autoritățile iși fac datoria, atunci care este problema?

 

adevarata problema baroane

ar fi fost daca la alegeri ar fi iesit prietenii tai rosii.
Asa ca am ales raul cel mai mic....

Domne, grozav mă minunez cand cineva

zgarmă intr-un furnicar si toate furnicile furioase ies la atac. Asa si cu VV care a pus sub reflectorul opiniei publice măgăria cu vaccinatul specialilor, rubedeniilor si amantelor.
Io zic că nici Dunărea nu-i mai spală pe cei care au decis asta ...

Liberali penibili

O persoană peste 65 de ani care locuiește in București are la dispoziție 11 centre in care iși poate face o programare la vaccinarea anti-Covid. Insă din tabelul pus la dispoziția de Ministerul Sănătății pe data.gov.ro reiese că in București, de pe 1 pană pe 5 martie, au fost administrate 28.622 doze in 48 de centre. Altfel spus, o persoană cu boală cronică sau peste 65 de ani din Capitală poate să se programeze in doar 11 centre din totalul de 48, arată Buletin de București.

Pe 5 martie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat transparență totală, pentru toate informațiile legate de COVID 19 in Romania. Totodată a creat o bază de date, cu informații la zi despre teste și cazuri noi, dar și despre procesul de vaccinare.

Acest lucru a starnit nemulțumirea coordonatorului procesului de vaccinare din Romania, colonelul Valeriu Gheorghiță. Astfel a ajuns să se "autosesizeze" Corpul de Control. Motivul: a luat Ministerul Sănătății toate avizele necesare inainte de publicarea informațiilor?

Cei din PNL sunt penibili si regreta alianta cu mafia PSD cand se vorbea aceeasi limba in guvern !

 

vai ce va deranjeaza adevarul,oameni noi cu obiceiuri vechi...

aratati-mi unde am mintit in postari,eu spre deosebire de voi fac referire la date prezentate in presa,nu la feelinguri personale...

Foarte simplu

Cu parere de rau o spun : liberalii au apucaturi de mafioti PSD!

Gile! ce ai mincat/baut de ai inceput sa pricepi?

Uimitor! Nu credeam!

@Gile. Sunt in complet dezacord cu opinia dvs. Dar mai ales,

de cand ati devenit un userist infocat, faptul ca brusc PNL=PSD, leitmotiv pe care il retetati "ad nauseam".

Pot pune un pariu cu dvs. ca organizatorul vaccinarii, dr colonel Gheorghita, va termina cu brio misiunea militara care i-a fost incredintata!
Dr colonel Gheorghita va iesi cu gradul de general, in timp ce Voiculescu va iesi cu titlul de somer. Si asta in scurta vreme, in ciuda sustinerii de 101% al lui Barna :))))

Uitati cu usurinta ca guvernul liberal Orban a condus Romania in primul an de pandemie, reparand ce se putea repara si organizant cele doua prioritati (protectia sanitara publica si rezilienta economica) de maniera exemplara. USRminus nu a facut NIMIC in aceasta perioada, in afara de lobby, falsa opozitie si un santaj evident pentru a fi luat in seama. Daca PMP nu era ejectat, USR era si acum pe Facebook.

Sunt de accord cu MacGigi , laudatorul pnlist si

mana dreapta cu care se sterge la c.... a DOCTORULUI colonel Gheorghita .Din comentariul lui devotat putem deduce ca ar putea fi si mana stanga .....ramane la aprecierea Dv. .....

Foarte simplu

Gheorghita trebuie sa se subordoneze ministrului sanatatii, oricat de colonel ar fi sau indiferent cate perspective de a deveni amiral sau maresal are !
Gheorghita a fost insa deranjat de datele publice (repet : publice) puse la dispozitia publicului de catre Vlad Voiculescu si s-a dus sa-l parasca la Catu !
Ai o explicatie plauzibila ?
Pana una alta, rezulta foarte clar ca poPulimea sta la o coada pentru vaccinare in timp ce politicienii si alte varfuri ale statului au tratament diferentiat de vaccinare!
Spre exemplu in Bucuresti poPulimea poata sa se vaccineze buluc la 11 centre de vaccinare in timp ce ceilalti se pot vaccina la 37 de centre de vaccinare speciale, desi sunt mult mai putini !
Seamana cu Ferma Animalelor, nu ti se pare ?

Gile,

cele 11 centre pot avea capacitate mai mare de vaccinare decat celelalte 37. Depinde cum sunt organizate si cu ce personal. Nu numarul de centre conteaza, ci capacitatea de lucru. Daca faci un centru la Romexpo in pavilionul central, poti vaccina acolo fara probleme peste 10.000 de oameni pe zi. Nu ai doze cate poti folosi in acel spatiu.

Nu stiu

exact cate centre sunt in Bucuresti si nici cu ce vaccinuri sunt aprovizionate. Dar stiu ca, pana luni, cand a fost eliminata limita de varsta, cei peste 55 de ani nu aveau acces la centrele unde se folosea vaccinul Astra-Zeneca. Abia apoi au fost deblocate cateva astfel de centre, astfel incat inclusiv varstnicii sa poata folosi acest vaccin, care a venit in cea mai mare cantitate si care este, deocamdata, cel mai ieftin. Cateva centre au fost create pentru personalul MApN si MAI si pentru familiile lor, nefiind accesibile publicului, dar nu e clar daca si in ce numar au fost vaccinate acolo persoane peste rand.
Este desigur regretabil ca au existat situatii cu vaccinari "peste rand" (lucru de asteptat), dar fenomenul nu a fost de amploare, ci a fost amplificat artificial din interese diverse. Dupa cum tot regretabil este faptul ca nu au fost clarificate unele informatii si aspecte ale activitatii de vaccinare, ceea ce a dat apa la moara detractorilor si producatorilor de fake-news, ceea ce stimuleaza iritarea oamenilor si teoriile conspirationiste si face un mare dezavantaj campaniei de vaccinare. Inclusiv Emilia Sercan exagereaza mult in afirmatiile pe care le face, pentru ca, cu toate problemele si disfunctiile aparute, procesul de vaccinare functioneaza deocamdata foarte bine. Numarul de persoane vaccinate ramane inca determinat de disponibilitatea dozelor, nu de functionalitatea sistemului.

@Gile 13:10. Cu tot respectul pentru opiniile dvs.

remarca ca continuati sa debitati ineptie dupa ineptie.
Dr colonel Gheorghita NU POATE fi subordomatul nici unui civi, poate fi el si ministru !
El a primit o misiune MILITARA din partea presedintelui Roamnaiei, Comandantul sef al Armatei Romane! PUNCT! Doar in fata lui are de dat vreun raport de activitate!

In schimb, Voiculescu are de dat raportul premierului Catu, nu lui Barna sau Ciolos! Treziti-va domnule Glie, este foarte simplu de inteles, dupa expresia dvs. favorita :) Sunteti pierdut in translatie...

Incredibil .....comentariul lui MacGigi !! De o

elocventa fracasanta fara drept de ...appel !!
Bravo ! AVETI PRINTRE VOI , ramasite istorice devotate ce va amintesc de Juramintele depuse de a va da viata pentru Conducatorul Suprem al Patriei socialiste ...
beh , cum zice scriitorul profesionist "Comandantul sef al Armatei Romane! PUNCT! " nu stiu daca e differenta , ......infine , Nu inoportunati Poetul scriitor
a TOTstiitoru Macgigi cu chestiile voastre ingnorante ... e vorba de Seful Statului , stiti voi problema ;

Cum, necum

e clar ca e nu doar o mare brambureală, ci și lichelism, clientelism, ticăloșie. Despre speculantiș Citzu și sluga lui cu epoleți - un impostor ajuns sub o pălărie prea mare -, nici măcar nu are rost să ne indoim că mint cu nerușinare. Nu simpatizez cu V.V., dar a atras atenția de la inceput de vaccinarile se fac preferential - sistemul de sanatate fiind unul profund șpăgar și corupt, Ce e nou este existenta OFICIALA a unor platforme de vacccinare paralele aflate la discretia unor Ghitza, Citzu sau Sică Organ. Sub pretext ca ar fi pentru militari, securist etc. s-a dovedit ca, de fapt, erau pentru clientela de partid, rude si alte persoane care au fost vaccinate peste rand.

 

bre tat-la-gioale...pretinzi dialog civilizat da' te comporti

precum un neanderthalian.Tot cu minciunele si fofarlici,stilul pesedist de murdarire a tot ...n-o sa-ti duc lipsa,nu te raportez,nu-ti dau calificativ,esti...

Comentariul

te caracterizeaza. Nu mai trebuie sa adaug nimic

@gile

Ti-ai pus intrebarea ca poate nu meritati mai multe centre,voi,cei din Bucuresti?cu un calculator cu conexiune buna la net te poti programa,eu sunt programat pe marti fara PCR...folositi-va capul,nu mai luati lozincile politicienilor (noi sau vechi)de bune,sunt destinate manipularii .

 

Foarte simplu

Se pare ca atat PNL cat si mafia PSD merg pe principiul : cine deranjeaza mafia trebuie demis !

https://youtu.be/7Am5AEPHd6k

 

Ba pardon,dar cel ce-i cerea demisia lui Tataru

in urma incendiului de la Neamt ar trebui sa-si aplice aceeasi grila siesi dupa Bals,dupa scandalul de la Sibiu...sau doar pentru adversari se folosesc tacticile astea securiste,pentru urmasii baietilor cu ochi albastri nu?De dragul transparentei,cati "consilieri onorifici" cotrobaie prin datele MS?La ce date au acces,ce ocupatii au ei ,ca mie tare mi se pare ca se merge pe calapodul de la ieconomie unde neica-nimeni avea acces la date,abia dupa 2-3 saptamani a fost numit consilier al ministrului?

Există obiceiuri si privilegii transpartinice

Există obiceiuri si privilegii transpartinice, care nu se schimbă automat dacă vin la putere ai nostri si pleacă ai lor.

 

"nu se schimbă automat"? corect: nu se schimbă deloc!

Ce tot vrei sa se schimbe? Ai venit la putere: te imbogatesti si iti angajezi rudele/prietenii/obligatiile la buget! Atit!

ghita,ghita cum le canti tu pesedistule de la

portita...esti dovada vie a blatului intre muschiul brut si spoiala de scoala aplicata puilor de baieti cu ochi albastri

@BaronulRed

Catu si Voiculescu sunt de mii de ori mai profesionisti in a conduce decat idolii tai : leprele din mafia PSD !
Sistemul de sanatate a Romaniei a fost construit si devalizat in principal de leprele din mafia PSD !
Mai usor cu pianul pe scari tovarase ciumat rosu!

https://youtu.be/Lb5SCg1f0cI

 

Articol stufos, stilul "vorbim discutii". Rezultatul este evident.

O abureala totala, in care fiecare are impresia sa "ai lui fac bine" si "ai lor" fac rau. In definitiv este pur si simplu o lupta de cocosi intre pnl si usr. Fiecare cu armele si obisnuintele sale. Cheia subiectului este in ultima fraza a articolului:

"Jocul acesta, in opozitie fiind la guvernare merge o data, de doua ori, dar inevitabil va fi vazut drept distructiv de catre cetateni in cele din urma. Daca sunt lucruri de corectat, cetatenii se asteapta ca ele sa fie corectate fara scandal. Mizele personale, jocul la imagine, ies inevitabil la iveala".

Raman la intuitia primara: usr nu este inca copt pentru guvernare iar "alianta" cu pnl nu este naturala. Nu cred ca formula guvernamentala actuala va rezista multa vreme. Prevad o remaniere guvernamentala, care nu va fi deloc pe placul lui Barna si Ciolos.

 

Foarte simplu

Se pare insa ca va fi pe placul PNL-ului si mai ales a colegilor lor de alianta USL : mafiotii PSD !
Hai sa nu ne mai ascundem dupa degete !

@Gile, v-am adresat un comentariu mai explicit

la postarea dvs. de la ora 09:09. Poate ca il cititi.
Poate ca il si intelegeti. Poate ca va dati seama ca discursul usr este non-constructiv. Este menit doar sa acopere evidenta lipsa de profesionalism a politrucului Voiculescu, bagat cu forcepsul mai intai la primaria capitalei (esec!) si apoi inghesuit in guvernul Catu. Aceasta lipsa deprofesionalism este ingrijoratoare tocmai prin faptul ca "nivelul profesional ridicat" al membrilor usr era prezentat ca un atu al usr+.

MacGigi , va felicit .....O foarte buna synteza a

articolulului , un ochi versat de bun cunoscator in arta scriitoriceasca si poetica , cu o inegalabila tehnica de redactare a subiectelor importante , nu va incurcati cu matrapazlacuri de tot felul , stati la panda si la ocazii iesiti si aplicati cunostintele inoculate si inckulcate de predecesorii Dv. din partid
Deschideti ochiul ...si pe hala bun !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor