Spitalul din Corabia a ramas fara acreditare. Un nou scandal a izbucnit dupa ce un medic a bandajat o fetita cu tot cu tricou

Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 14:28
5539 citiri
Spitalul din Corabia a ramas fara acreditare. Un nou scandal a izbucnit dupa ce un medic a bandajat o fetita cu tot cu tricou
Fetita bandajata la Spitalul din Corabia

Spitalul din Corabia, judetul Olt, se afla in mijlocul mai multor scandaluri, din acest motiv i-a fost retrasa acreditarea. Decizia a fost luata dupa ce Ministrul Sanatatii a trimis Corpul de Control sa verifice situatia spitalului.

Vlad Voiculescu a fost contrariat de imaginile aparute in online cu un batran filmat stand pe jos si cerand ajutor.

La inceputul lunii ianuarie, un batran a fost filmat cu telefonul de o tanara in spitalul de la Corabia, in timp ce statea in genunchi, cu capul aproape de podea, avand dureri mari, in mod evident, iar personalul medical in ignora. Batranul, intrebat de cea care a filmat scena, a spus ca suferise un AVC, si este interpelat de o asistenta doar dupa ce a vazut ca cineva filmeaza.

Amenzi rusinoase pentru medicul de garda si asistenta de la Spitalul Corabia, unde un batran a fost filmat cum cere ajutor

"Am vazut si eu imaginile de la Spitalul Orasenesc din Corabia si am cerut aseara trimiterea de indata a unei echipe de control la fata locului pentru a stabili ce s-a intamplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a incheiat astazi dimineata la orele 02,00 si a fost inaintata Corpului de Control al ministrului Sanatatii", a scris Voiculescu, pe Facebook.

Potrivit ministrului, medicul de garda a primit amenda contraventionala in valoare de 6.000 lei pentru "refuzul acordarii asistentei medicale de urgenta unui pacient de catre un medic din cadrul UPU sau CPU", asistenta medicala - 3.000 lei pentru "nerespectarea precautiunilor universale si a protocoalelor de lucru de catre personalul medical si auxiliar", iar unitatea sanitara a fost sanctionata cu avertisment.

O femeie de 85 de ani a murit in fata spitalului din Corabia asteptand o scrisoare medicala

O saptamana mai tarziu, un alt scandal a izbucnit la Spitalul din Corabia. O batrana a murit in fata spitalului din Corabia asteptand o scrisoare medicala. Drama femeii a fost facuta publica de nepoata sa, pe Facebook.

Femeia de 85 de ani a murit pe 15 ianuarie, din spusele nepoatei sale, Alexandra Mincis, pe Facebook.

Rudele femeii au venit cu ea in unitatea medicala pentru o scrisoare medicala necesara inchirierii unui concentrator de oxigen. Insa femeia a murit la scurt timp, asteptand ca rudele sa obtina toate parafele pe scisoare.

"Nu am depus plangere"

Nepoata femeii puncteaza ca au incercat sa nu o duca si pe batrana in spital, si sa rezolve partea de birocratie fara a o mai duce pe femeia de 85 de ani pe drum. Insa nu au gasit rezolvare.

De asemenea, Alexandra Mincis spune ca spitalul considera ca nu a fost incalcat dreptul pacientului in acest caz.

"Sunt persoane care ne acuza ca vrem bani. Nu, nu vrem bani, nu am depus nicio plangere, am facut doar public totul pentru ca nu vrem sa mai treaca si alte persoane prin ce am trecut noi", a povestit tanara, citata de Adevarul.

Batrana, diagnosticata cu astm

Bunica Alexandrei a fost spitalizata in perioada 26 decembrie 2020 - 6 ianuarie 2021 la Spitalul Orasenesc Corabia, pe perioada spitalizarii fiind diagnosticata cu astm, spune nepoata.

Medicul curant recomanda familiei sa inchirieze un aparat de oxigen, lucru care se si intampla. Familia a platit 500 lei pentru o luna, o suma considerabila, spune Alexandra, avand in vedere posibilitatile familiei.

Pentru ca in baza scrisorii medicale pacienta putea beneficia de acest dispozitiv medical gratuit, costul fiind decontat de CJAS, familia face demersurile necesare.

Un medic de la spitalul din Corabia e acuzat ca a bandajat mana unei fetite cu tot cu tricou

Saptamana aceasta a izbuncit un nou scandal. Dupa ce parintii unei fetite de patru ani au sustinut ca un medic ortoped nu a aplicat corect un bandaj, dupa ce copila si-a fracturat mana.

Tatal fetitei a postat pe o retea de socializare o fotografie cu fetita, acuzandu-l pe medicul ortoped ca a pus bandajul peste tricoul cu care micuta era imbracata.

Managerul spitalului din Corabia, Cristian Filip, a declarat pentru Libertatea ca "bandajul la copiii mici nu se pune direct pe piele" si ca bandajul cu atela a fost aplicat provizoriu de catre doctorita de garda, pana cand fetita urma sa fie consultata de un ortoped.

"Fetita a venit lovita, seara, undeva la ora 24.00, si doctorita care a fost de garda i-a facut un bandaj. Eu va spun ce mi-au explicat doctorii, anume ca bandajul la copiii mici nu se pune direct pe piele, ci pe o bucata de bumbac. Avand insa tricoul pe ea, neavand maiou, a hotarat sa ii puna bandajul cu atela pe tricou, pana ce copilul vine dimineata la un consult la ortoped", a explicat managerul Spitalului Corabia, Cristian Filip.

In urma controalelor, s-a aplicat o sanctiune contraventionala, in valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgenta (pentru primul caz), cat si inaintarea catre Colegiul Medicilor Olt a aspectelor ce tin de conduita terapeutica si deontologia profesionala a medicului (al II-lea caz).

Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman, fiica lui Petre Roman, se află de mai mult timp într-un conflict al declarațiilor cu Selly, celebrul creator de conținut. În cadrul unei emisiuni TV, Selly a spus despre Oana...
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
S-au îmbătat și s-au luat la bătaie între ei. Așa începe povestea scandalului care a avut loc duminică, 21 aprilie, pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești. Cei patru s-au...
#scandal, #spitalul din corabia, #autorizatie, #Vlad Voiculescu, #Minsitrul Sanatatii , #ministrul Sanatatii
Comentarii
E
Elbar
rank 5
Hai nu va mai mirati de Prostia Manelistilor Sudisti!
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5