Tatal unui fost ministru al Sanatatii a luat 3 infectii din spital cand fiul sau era in Guvern

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 14:13
8694 citiri
Tatal unui fost ministru al Sanatatii a luat 3 infectii din spital cand fiul sau era in Guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru al Sanatatii in Guvernul Ciolos, Vlad Voiculescu, prezinta cauzele pentru care pacientii romanii sunt inca mai expusi riscului contractarii de infectii intraspitalicesti decat alti europeni.

Voiculescu povesteste, astfel, ca tatal sau, care a fost internat des in perioada in care el era ministru, s-a ales cu trei astfel de infectii.

"O buna parte din perioada mandatului meu la Ministerul Sanatatii, tatal meu a fost internat in spitale. Spitale de stat, in Bucuresti. Nu am cerut niciodata sa fie tratat altfel decat un pacient obisnuit, iar in vizita am fost doar noaptea, dar cu toate astea sunt sigur ca a fost tratat cu mai multa grija.

Cu toate astea, tatal meu a contractat 3 infectii intraspitalicesti. Acesta este nivelul pe care sistemul nostru sanitar il poate oferi, chiar tatalui ministrului in functie. Cu toata bunavointa unor oameni dedicati si atenti. E important de inteles asta. E important sa stim unde ne aflam, chiar daca statistici sau guverne mincinoase ne spun altceva", a scris pe Facebook Vlad Voiculescu.

Fostul ministru prezinta, pornind de la acest fapt, principalele cauze pentru care pacientii romani sunt inca mai expusi riscului de a contracta infectii intraspitalicesti decat oricare alti pacienti din Europa.

"Raspunsul este de gasit in lipsa respectarii normelor de igiena, in consumul excesiv de antibiotice (in spitale, dar si in afara lor), in interesele comerciale ale unor companii si in ignoranta sau dezinteresul organismelor de reglementare si control.

Totul se reduce - asa cum ne spun rapoartele oficiale ale lumii civilizate - la coruptie si proasta guvernanta (=lipsa sau lipsa aplicarii unor reguli!) ", explica Voiculescu.

El arata ca masurile luate in perioada mandatului sau au fost fie blocate, fie nepuse in aplicare si Guvernul PSD-ALDE nu a luat nicio alta decizie in acest domeniu.

"Siguranta pacientului ramane un termen irelevant pentru actualii lideri ai sistemului de sanatate de la noi. Iar asta ne va costa mii de vieti omenesti. Frati, surori, fii, fiice, mame, tati, bunici...", isi incheie Vlad Voiculescu postarea.

Dezvaluirea fostului ministru vine ca reactie la datele publicate de Observatorul Roman de Sanatate, care arata ca suntem in top 5 in Uniunea Europeana la consumul de antibiotice, fapt care favorizeaza aparitia bacteriilor rezistente la tratament.

Romania este in top 5 in UE la consumul de antibiotice. Riscul este urias

A.S.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...