Vlad Voiculescu: Lucan avea informatori in minister. Decapitarea Corpului de control confirma relatiile sale privilegiate

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 14:51
4870 citiri
Vlad Voiculescu: Lucan avea informatori in minister. Decapitarea Corpului de control confirma relatiile sale privilegiate
Foto: Facebook/ Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu sustine ca medicul Mihai Lucan avea informatori in minister, iar "decapitarea Corpului de control" confirma relatiile privilegiate ale acestuia cu noua conducere politica instalata in 2017.

"Despre relatia privilegiata a domnului Lucan cu domnul Bodog nu stim de ieri, de astazi. Inteleg ca ar fi si rude, ceva nasi/fini in familie... sper sa aflam cu totii in curand. Decapitarea Corpului de Control (exact asa cum amenintase domnul Lucan) nu venea decat sa confirme ceea ce stiam... ca amenintarile domnului Lucan aveau ca baza relatia privilegiata cu politicienii ce aveau sa se instaleze din nou dupa alegeri", scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

El afirma ca stia "despre faptul ca domnul Lucan avea permanent informatii clasificate din interiorul ministerului".

"Parte dintre cei care ii transmiteau fiecare pas imi sunt prea bine cunoscuti. Despre altii, sper sa aflam cu totii mai devreme sau mai tarziu", adauga fostul ministru.

Vlad Voiculescu acuza controlul de forma facut de Corpul de control al ministrului Sanatatii la Institutul de Transplant de la Cluj.

"La insistentele DIICOT, dupa ce lucruri de o gravitate extrema fusesera transmise catre DIICOT in August si in Noiembrie 2016, domnul Bodog a fost obligat sa trimita din nou Corpul de Control. Astfel, in perioada 15.05.2017 - 26.05.2017, cand 7 persoane (Corpul de Control al Ministrului Sanatatii si membri ai Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti) au realizat un simulacru de control la Cluj.

In Minister se stia foarte clar care sunt instructiunile... sa gaseasca cat mai putine lucruri... misiune de care echipa s-a achitat cu brio. Iar pentru asta, au fost tratati cum se cuvine: cazarea echipei de 7 persoane la Grand Hotel Italia Cluj (5 stele!) - desi legea permite oficialilor sa se cazeze la hoteluri de maxim 3 stele - cu mese si bautura la discretie (un mic detaliu demn de alte epoci vedeti in fotografiile atasate).

Factura care la un calcul simplu ar trebui sa depaseasca 6.000 de euro... nu stim cine a achitat-o", scrie Vlad Voiculescu, postand si fotografii.

"Aseara, domnul Florian Bodog a mers la sediul DIICOT Bucuresti pentru a da cateva declaratii. Sper ca procurorii sa afle mai multe... atat de la domnul Bodog cat si de la distinsii domni si doamne din MS care s-au ocupat cu protejarea infractorilor", mai scrie Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a fost audiat in calitate de martor, joi seara, la DIICOT, in dosarul in care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare, anunta Digi 24.

Bodog fusese citat pentru dimineata de joi la DIICOT, insa citatia nu au ajuns la timp, iar procurorul de caz a decis ca audierea sa fie reprogramata.

Ulterior, ministrul Sanatatii a venit joi seara la DIICOT si a dat o declaratie in calitate de martor in dosarul medicului Mihai Lucan.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a facut un denunt in acest dosar, afirma miercuri ca actualul ministru al Sanatatii ar fi intervenit in timpul unui control la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca si ca intre Mihai Lucan si Florian Bodog exista o legatura de rudenie.

"Florian Bodog, impreuna cu functionari de la Casa de Asigurari, impreuna cu Hirtea - consilierul sau, au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT functionari de la Casa de Asigurari sa fie cazati la un hotel de cinci stele din Cluj, cu incalcarea legii.

Acel control a devenit brusc foarte moale, iar acest lucru s-a facut cu complicitatea managerului Spitalului Judetean din Cluj, Petru Susca, care a Afacut toate eforturile necesare ca Institutul de Transplant sa intre in faliment, ca sa il transforme intr-o sectie.

Actualul ministru a vorbit cu Hirtea ca sa vorbeasca cu Susca si sa aranjeze ca acei oameni sa stea la un hotel de cinci stele. Domnul Bodog are legaturi foarte vechi cu familia Lucan. Are legaturi cu familia Lucan printr-o relatie de nas", a adaugat deputatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Voicuelscu despre dosarul Lucan, #Voiculescu despre Bodog dosar Lucan , #ministrul Sanatatii