Vlad Voiculescu: "Pot sa promit - pana in 2024 vom avea fundatiile la trei spitale regionale"

Luni, 01 Februarie 2021, ora 11:25
2381 citiri
Vlad Voiculescu: "Pot sa promit - pana in 2024 vom avea fundatiile la trei spitale regionale"
Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a afirmat duminica, 31 ianuarie, la Prima TV ca, pana in 2024, vom avea fundatiile la trei spitale regionale, respectiv in Craiova, Iasi si Cluj.

"Pana in 2024 vom avea fundatiile - pot sa promit - cele trei spitale regionale, si nu numai fundatiile ci vor fi... La Craiova, la Iasi si la Cluj si pe langa asta trebuie sa incepem spitale in Bucuresti, trebuie sa incepem spitale la Timisoara, la Brasov, la Sibiu. Sunt locuri in care infrastructura spitaliceasca este pur si simplu o rusine. Daca va uitati la un oras precum Clujul, e o rusine Spitalul Judetean de acolo, Brasov - e criminal ce se intampla acolo. Deci lucrurile astea trebuie sa functioneze", a mai declarat ministrul Sanatatii in interviul acordat postului citat.

Voiculescu a precizat ca deja din 2016 a lucrat alaturi de echipa sa la semnarea acordurilor cu Banca Europeana de Investitii pentru atragerea unor fonduri europene pentru pregatirea studiilor de fezabilitate.

"In momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iasi, Cluj si Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, [...] sa se intample pana la sfarsitul anului 2017. Din pacate, ceea ce trebuia sa se intample intr-un an s-a intamplat in patru ani. De asemenea, ministrul Tataru a pornit la sfarsitul anului 2019 o licitatie pentru proiectul tehnic. Din pacate nu a fost finalizata si asta este ceea ce trebuie sa fac eu acum si grabesc lucrurile astea impreuna cu echipa mea", a adaugat ministrul Sanatatii.

Declaratiile vin pe fondul tragediei de la spitalul "Matei Bals" din capitala, unde un incendiu mistuitor a cuprins cateva dintre saloanele cu pacienti COVID-19, si in urma caruia si-au pierdut viata sapte persoane.

Centrele de vaccinare incep administrarea de luni, 1 februarie 2021, a vaccinului Moderna, in paralel cu cel produs de Pfizer/BioNTech.

El este noul Man din fotbalul romanesc. Craiova i-a facut deja o oferta. Cine il mai vrea pe fotbalistul minune

George Simion, dupa intalnirea cu Vlad Voiculescu: "Sunt in stare de soc!". Diana Sosoaca a anuntat ca se va duce sa vorbeasca cu ministrul Sanatatii

Ana Maria Prodan, despre Gigi Becali: "Are 1,20 m, pe scaunel, cu mainile ridicate, bust si cap ca sa nu ii ploua in gat, ca nu il foloseste"

"Miracolul" de la Cazinoul Constanta. Celebra cladire-monument incepe sa arate "ca in tinerete" dupa decenii de abandon

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vlad Voiculescu, #ministrul sanatatii, #spitale regionale, #incendiu matei bals , #ministrul Sanatatii