Vlad Voiculescu, departe de o reintoarcere in Ministerul Sanatatii. "A iesit pe usa din dos din politica si nimeni nu-l regreta"

Luni, 10 Mai 2021, ora 22:00
7566 citiri
Vlad Voiculescu, departe de o reintoarcere in Ministerul Sanatatii. "A iesit pe usa din dos din politica si nimeni nu-l regreta"
Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu FOTO Hepta

Ministrul Sanatatii Ioana Mihaila a declarat, intr-un interviu, ca nu ar avea nimic impotriva in a-l numi pe fostul ministru, Vlad Voiculescu, in functia de consilier, in cadrul institutiei. Contactat de ziare.com, analistul Alfred Bulai a explicat ca nu exista vreo problema in aceasta numire, fiind atributul ministrului, insa, in ce priveste viitorul politic al lui Vlad Voiculescu, acesta ar trebui sa revina dupa o perioada de timp, deoarece, fostul ministru, "nu a iesit atat de elegant" din minister.

Intrebata duminica, 9 mai, in emisiunea "Insider Politic" daca il va numi pe Vlad Voiculescu consilierul sau, ministrul Sanatatii Ioana Mihaila nu a exclus aceasta varianta.

"Am pornit in munca asta cu Vlad Voiculescu pentru ca am crezut in aceleasi obiective. Am avut aceleasi obiective legate de sistemul de sanatate, obiective care in continuare se suprapun. Daca Vlad va hotari sa vina sa ajute, nu am nimic impotriva. Dar sa vedem cum decide el. (...) Cred ca dupa ce toata lumea va respira si el se va linisti dupa aceasta perioada tumultoasa, va vedea si contributia lui, contributia lui Vlad Voiculescu cu alti ochi. Depinde mai ales de decizia lui", a explicat aceasta.

Contactat de ziare.com, analistul Alfred Bulai a precizat ca este responsabilitatea ministrului pe cine alege drept consilier.

"Ministrul poate sa angajeze pe oricine. Teoretic, legea nu spune nici macar decat ca trebuie sa aiba studii superioare. Oricum, el nu ar avea niciun fel de atributii. Ca consilier nu are voie sa semneze, nu are voie sa faca nimic, decat sa-i dea sfaturi doamnei ministru. E ilegal sa pui pe consilier sa semneze acte, sa ia decizii", a relatat analistul.

De mentionat, ca la momentul numirii lui Mihaila la ministarul Sanatatii, premierul Florin Citu a declarat, intrebat fiind daca ar fi de acord ca Vlad Voiculescu sa fie numit consilier onorific la minister, ca nu se pune problema.

"Din ce am aflat este in vacanta in perioada urmatoare. Deci nu cred ca se pune problema", a afirmat Florin Citu.

Cum poate reveni Vlad Voiculescu

Intrebat despre cum arata viitorul vietii politice a lui Vlad Voiculescu, Alfred Bulai a precizat ca fostul ministru "a iesit pe usa din dos" si ca ar trebui sa mai astepte o perioada.

"Domnul Voiculescu a iesit pe usa din dos din politica. Sigur, are fanii lui probabil. Insa a iesit prost, nu asa se iese de pe scena politica, deci din punctul asta de vedere are mari probleme. Sigur, e tanar si memoria sociala e scurta deci sigur poate sa revina dupa o perioada de timp. Insa de principiu nu a iesit atat de elegant incat sa-i fie usor sa intre in sistem", a mai relatat analistul.

Totodata, Alfred Bulai remarca ca Vlad Voiculescu nu a fost vazut iesind din minister ca luptandu-se pentru ceva si ca datele actuale privind situatia pandemica din Romania nu demonstreaza ca Voiculescu ar putea revendica prea multe merite.

"Nu a iesit intr-un mod in care sa-l regreti. Cea mai mare pare a publicului, inafara de fanii lui personali, n-au avut drame ca a plecat Voiculescu. Mai ales, ca deocamdata, toate datele privind coronavirus merg spre bine in sensul ca nu mai sunt probleme. Deci cu atat mai putin poate el sa-si revendice ceva. (...) Trebuie sa stii sa pleci la un moment dat, ca sa poti sa revii", a conchis Bulai.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#ministrul sanatatii, #Ioana Mihaila, #Vlad Voiculescu, #Alfred Bulai , #stiri Vlad Voiculescu