Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, despre bugetul Sanatatii: Este nevoie sa oprim risipa

de Alina Toma
Joi, 25 Februarie 2021, ora 15:42

   

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, despre bugetul Sanatatii: Este nevoie sa oprim risipa
Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, joi, 25 februarie, la dezbaterile privind bugetul Sanatatii din comisiile parlamentare de specialitate, ca este nevoie de curatenie in sistem si sa se opreasca risipa.

"Probleme vechi care se vad acum in spitale, in incendii, in infrastructura veche, infrastructura in care nu a fost investit cu cap. Vedem, de asemenea, ca structuri de personal din spitale, de exemplu, sunt gandite prost. Vedem ca lipsesc structurile de pompieri, de exemplu, vedem ca in multe locuri nu sunt respectate. S-a vorbi mult despre rapoarte de control", a afirmat ministrul.

El este de parere ca nu este suficient sa se efectueze doar controale si sustine ca rapoartele IGSU din ultimii ani arata problemele din spitale.

"Nu ajunge sa facem controale. Controalele ne ajuta sa vedem adevarul. Dar adevarul puteam sa il vedem de mult. Daca ne uitam in rapoartele IGSU din ultimii ani - si exista un raport anual al IGSU -, vedem ca problemele apropo de pericolul de incendiu in spitale - situatia nu este deloc noua si in fiecare an au fost semnalate aceleasi probleme.

Este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa. Risipa la nivelul Ministerului Sanatatii daca vreti, la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Risipa la nivelul fiecarei institutii din acest domeniu. Sunt institutii unde personalul este foarte numeros, dar digitalizarea este inca o limba foarte straina", a aratat ministrul.

In ceea ce priveste bugetul ministerului, Vlad Voiculescu a spus ca acesta este "un pic mai mare" fata anul trecut.

"O parte din banii pentru CNAS, dincolo de contributiile noastre, ale tuturor, o parte din bani vin de la bugetul de stat si banii de la bugetul de stat merg catre CNAS prin Ministerul Sanatatii. (...)

Daca scadem aceasta suma din suma totala, suma totala fiind de aproximativ 17,5 miliarde, daca scadem aceasta suma, care anul acesta este prevazuta si este prevazuta pentru ca bugetul este prevazut la sase miliarde, atunci ramanem cu undeva la 11 miliarde si jumatate. Aceasta este suma pe care o are disponibila Ministerul Sanatatii in acest an.

Vorbim despre creditare bugetare, adica bani pe care ii vom avea la dispozitie pentru plati in acest an. Dincolo de aceasta suma, o suma mai mare este disponibila pentru credite de angajament, adica contracte pe care le putem angaja, plati pe care le putem angaja. Este un plan si planul acesta prevede cum spun suma de 11 miliarde si jumatate adica o suma un pic mai mare decat in bugetul de anul trecut", a sustinut reprezentantul MS.

Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3108 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Curatenie in Sistem (inteles pentru neinitiati)

Securel Voiculescu se refera la sistemul de exterminare din Romania, la care e complice, si care in 2020 a produs cu zeci de mii de morti mai mult prin grija cuplului criminal Tataru-Arah^t.

 

@Tont-la-vale se pravale 15:49

- jetbaboule ! 😫

Zatinapoiingrajdcomunistimputit!!!!

.

#CeVaMaiPlaceSaFitiProstiti

Deci, cei 22 (douăzeci și doi!!!) de consilieri ai lui Voiculescu și-au unit eforturile intelectuale și capacitățile profesionale și l-au sfătuit că cel mai performant și de succes la public mod de a conduce Ministerul Sănătății e să-și delege atribuțiile către altcineva?
Vrednici sunt!

 

@DUTTY'N*k*k*t* Rank user: x5 26.02.2021, 08:32

- jetphavaco ! 😫


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor