”Escapada” dictatorilor. Putin l-a scos la plimbare pe Kim Jong-un, fiindu-i șofer VIDEO

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 17:20
3422 citiri
”Escapada” dictatorilor. Putin l-a scos la plimbare pe Kim Jong-un, fiindu-i șofer VIDEO
Kim Jong Un și Vladimir Putin FOTO X/Nexta

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a plimbat miercuri, 19 iunie, pe dictatorul nord-coreean Kim Jong Un cu o limuzină de lux rusească Aurus, după ce i-a făcut cadou una, relatează Reuters.

Această escapadă a avut loc după ce cei doi au semnat un acord care consolidează cooperarea militară şi prevede un angajament de ajutor reciproc în cazul unui atac.

Dictatorul nord-coreean a catalogat aceste noi legături drept o ”alianţă”.

Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea rusă de stat, Putin sare la volanul limuzinei blindate negre - maşina prezidenţială oficială rusească - iar Kim se pune pe locul pasagerului.

Maşina apare apoi rulând pe un drum ce şerpuieşte printr-un parc şi se opreşte.

Un coreean într-un costum şi purtând mănuşi albe îi deschide uşa lui Kim şi dă fuga la portiera lui Putin.

Putin şi Kim apar apoi mergând împreună şi discutând pe o potecă într-o zonă împădurită şi un bărbat, probabil un bodyguard, mergând în urma lor.

Kim este considerat un pasionat al automobilelor, iar un colaborator al lui Putin a anunţat miercuri că liderul rus i-a oferit cadou o limuzină rusă Aurus gri.

Putin i-a dat o primă limuzină Aurus în februarie, anunţau atunci cele două ţări, ceea ce înseamnă că în prezent deţine cel puţin două.

Aurus Senat, în stil retro, inspirată de limuzina sovietică ZIL, este maşina prezidenţială oficială rusească, iar Putin a condus una, cel mai recent, la ceremonia de învestire, la Kremlin, în mai.

În timpul vizitei lui Kim în Extremul Orient rus, în septembrie, Putin i-a arătat una dintre aceste limuzine. Ei au stat atunci alături, pe bancheta din spate, părând s-o aprecieze.

Kim deţine o colecţie largă de vehicule de lux, probabil introduse prin contrabandă în ţară, în contextul în care rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic exportul de produse de lux în Coreea de Nord.

Dictatorul a fost văzut la bordul unei limuzine Maybach, mai multor Mercedes, unui Rolls-Royce Phantom şi unui vehicul utilitar sport Lexus.

Un oficial rus de rang înalt declara că Rusia urmează să înceapă să producă mașini de lux Aurus într-o fostă fabrică Toyota, la Sankt Petersburg,

Potrivit agenţiei ruse de analiză Autostat, 40 de maşini marca Aurus au fost vândute de Rusia de la începutul acestui an.

Un tată și-a încuiat fiica de 2 ani în mașină, pe timp de caniculă, ca să nu-l deranjeze de la jocurile video. Copila a murit sufocată de căldură VIDEO
Un tată și-a încuiat fiica de 2 ani în mașină, pe timp de caniculă, ca să nu-l deranjeze de la jocurile video. Copila a murit sufocată de căldură VIDEO
Caz șocant în SUA. Un bărbat în vârstă de 37 de ani și-a lăsat fiica de 2 ani să moară de căldură, încuiată în autoturism. Cristopher Scholtes a încuiat-o pe minoră în mașină...
S-a înfuriat și a vandalizat un autoturism cu toporul sub ochii polițiștilor. Ce a urmat pentru bărbatul violent
S-a înfuriat și a vandalizat un autoturism cu toporul sub ochii polițiștilor. Ce a urmat pentru bărbatul violent
Un bărbat din Pitești înarmat cu un topor a fost imobilizat de poliţişti, marţi, 16 iulie, după ce a provocat distrugeri unui autoturism. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul...
#Vladimir Putin presedinte Rusia, #vizita Coreea Nord, #Kim Jong un Coreea Nord, #plimbare, #masina , #stiri Vladimir Putin
  1. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  2. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  3. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  4. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  5. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
  6. Un britanic este noul reprezentant al Alianței Nord-Atlantice în Ucraina. Cine este el și care este scopul trimiterii sale la Kiev
  7. Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
  8. Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete
  9. Motivul pentru care Loredana a plecat de la X Factor: ”Cu părere de rău vă anunț”
  10. Daniel Tudorache, trimis după gratii în "Dosarul diamantelor". Cât va sta la "răcoare" fostul primar al Sectorului 1