Putin își cheamă oligarhii la apel. Frica elitei economice a Rusiei, care trebuie să scoată mai mulți bani pentru războiul din Ucraina

Luni, 13 Martie 2023, ora 18:33
7545 citiri
Putin își cheamă oligarhii la apel. Frica elitei economice a Rusiei, care trebuie să scoată mai mulți bani pentru războiul din Ucraina
Întâlnirea va avea loc joi, 16 martie FOTO Twitter

Sancțiunile occidentale și războiul împotriva Ucrainei au lovit din greu economia Rusiei și bugetul țării. Pentru a-l umple cât mai curând posibil, Putin a decis să țină o întâlnire cu oligarhii Rusiei.

Astăzi, 13 martie, jurnaliştii Bloomberg au publicat ştirea despre disponibilitatea lui Putin de a se întâlni cu oligarhii. Sursa relatează că întâlnirea va avea loc joi, 16 martie, pentru prima dată de la invadarea armatei ruse în Ucraina. La întâlnire au fost invitați membri ai Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia.

Întâlnirea în sine are loc pe fundalul cheltuielilor tot mai mari ale Kremlinului pentru războiul împotriva Ucrainei. Este posibil ca Putin să facă presiuni asupra companiilor rusești să plătească mai mulți bani la serviciul fiscal.

Întâlnirea din 2022 a fost întreruptă din cauza începerii războiului împotriva Ucrainei. Putin este gata să se concentreze pe relansarea creșterii economice a Rusiei și pe creșterea responsabilității în afaceri.

La rândul lor, oligarhii își vor exprima îngrijorarea cu privire la rolul crescând al Kremlinului în economia țării. Oamenii de afaceri vor cere măsuri de „liberalizare a mediului de afaceri”. Este posibil ca, în schimb, să îi ceară lui Putin să dezincrimineze anumite infracțiuni economice, inclusiv spălarea banilor.

Kremlinul a refuzat să comenteze viitoarea întâlnire a lui Putin cu oamenii de afaceri.

Datorită costurilor mari ale războiului, Kremlinul cere ca întreprinderile să plătească taxe suplimentare de până la 3,9 miliarde de dolari în acest an. Dacă anul trecut majoritatea oligarhilor le era frică să cadă sub sancțiuni din cauza lui Putin, astăzi majoritatea lor sunt deja pe „lista neagră”.

Omul de afaceri Oleg Deripaska nu exclude ca până în 2024 Federația Rusă să rămână pur și simplu fără bani. Un alt oligarh, Alișer Usmanov, a părăsit organizația în 2022, spunând că va face o activitate de caritate.

Rossmi scrie că Putin va ține mai întâi un discurs general, după care va avea loc o discuție cu ușile închise. În februarie, Putin i-a îndemnat pe oamenii de afaceri ruși plecați în străinătate să se întoarcă acasă și să lucreze pentru binele patriei lor.

Majoritatea oligarhilor ruși se tem de presiunile Kremlinului din cauza războiului prelungit din Ucraina.

„De câte ori liderii sau proprietarii unor astfel de întreprinderi devin dependenți de guvernele care urmăresc o politică neprietenoasă față de Rusia, este o mare amenințare pentru noi, un pericol pentru țara noastră”, a spus Putin în discursul său adresat națiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planul teribil al lui Putin. Noua metodă a Rusiei de a depopula Ucraina: Există o singură șansă de salvare
Planul teribil al lui Putin. Noua metodă a Rusiei de a depopula Ucraina: Există o singură șansă de salvare
Situația din războiul lui Putin din Ucraina devine tot mai tensionată, pe fondul lipsei acute de muniții a armatei Kievului. Acum, liderul de la Kremlin a trecut la aplicarea unui plan teribil:...
Britanicii dezvăluie din satelit mișcarea Rusiei: Schimbare majoră a lui Putin în Marea Neagră, lângă România
Britanicii dezvăluie din satelit mișcarea Rusiei: Schimbare majoră a lui Putin în Marea Neagră, lângă România
Șeful forțelor armate ale Marii Britanii, amiralul Sir Tony Radakin a estimat că 25% din navele Rusiei din Marea Neagră au fost scufundate sau avariate. Acum, britanicii au dezvăluit cu...
#Vladimir Putin presedinte Rusia, #intalnire, #oligarhi Rusia, #costuri, #razboi Ucraina , #stiri Vladimir Putin