Putin, încântat de un deepfake cu Olaf Scholz: ”Spune adevărul” VIDEO

Vineri, 25 Noiembrie 2022, ora 11:05
2509 citiri
Putin, încântat de un deepfake cu Olaf Scholz: ”Spune adevărul” VIDEO
Vladimir Putin, la conferința dedicată inteligenței artificiale FOTO Twitter

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la o conferință dedicată inteligenței artificiale, unde a vizionat un discurs simulat (deepfake) al cancelarului german Olaf Scholz, relatează dpa.

La finalul unui scurt videoclip difuzat de agenţia de presă de stat RIA, liderul de la Kremlin pare amuzat de deepfake-ul realizat, în care Scholz pare să recunoască faptul că Germania nu s-a descurcat prea bine fără gazul rusesc. După ce exprimă unele sentimente antiamericane dintr-un film rusesc de acţiune, versiunea falsificată a cancelarului spune: ”Am vrut să renunţăm la gazul rusesc. Dar, vorba unui clasic rus, "am vrut ce era mai bun, însă a ieşit ca de obicei"”, potrivit TVR.

Replica binecunoscută ruşilor îi aparţine fostului premier rus Viktor Cernomîrdin, care a condus guvernul de la Moscova din 1992 până în 1998.

”Spune adevărul”, a comentat Putin despre falsul Scholz.

Deepfake este un tip de inteligență artificială folosit pentru a crea imagini convingătoare, farse audio și video, prin modificarea unor poze sau filmări și adăugarea feței unei persoane care este ținta unei defăimări, calomnieri, în scopul compromiterii acesteia.

#Vladimir Putin presedinte Rusia, #deepfake, #Olaf Scholz, #gaz rusesc, #Germania , #stiri Vladimir Putin