Viața de lux a amantei lui Putin, fosta gimnastă Alina Kabaeva. Cum a primit un penthouse de 2.600 de metri pătrați, cu heliport privat

Autor: N.G.
Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 23:00
3163 citiri
Viața de lux a amantei lui Putin, fosta gimnastă Alina Kabaeva. Cum a primit un penthouse de 2.600 de metri pătrați, cu heliport privat
Putin îi conferă fostei gimnaste Kabaeva Ordinul ”Meritul pentru Patrie”, în 2005 FOTO kremlin.ru

Orașul Soci de la Marea Neagră și împrejurimile sale reprezintă unul dintre locurile preferate ale lui Vladimir Putin, care petrecea înainte de război o mare parte a anului în această zonă a Rusiei.

Aici se află reședința sa oficială, precum și un palat secret. În vara și toamna anului 2011, când Vladimir Putin a redevenit președinte, au avut loc la Soci cele mai mari tranzacții de pe piața apartamentelor rezidențiale.

Patru apartamente uriașe din casele de pe Kurortny Prospekt au căpătat succesiv noi proprietari. Diamantul din acest colier imobiliar este penthouse-ul din complexul rezidențial “Korolevskiy Park” - un apartament cu două etaje de 2.600 de metri pătrați, cu o piscină, un cinematograf, o terasă și un heliport privat pe acoperiș, este considerat “cel mai mare apartament din Rusia”.

Dimensiunea regală a achiziției, precum și numele regal al complexului rezidențial, par să sugereze poziția specială a unei persoane care trebuia să trăiască în acest lux. Iar statutul acestei persoane este cu adevărat special. Este vorba despre regina neîncoronată a Rusiei, partenera de viață secretă a președintelui Putin și presupusa mamă a copiilor săi. Numele ei este Alina Kabaeva.

Jurnaliștii de la Proekt Media au stabilit multe fapte despre relația dintre președintele rus și femeia sa - și toate par a fi desprinse din cărțile de istorie a Evului Mediu.

Clădirea în care se află un apartament și penthouse-ul Alinei Kabaeva FOTO Proekt Media

“Gimnasta” ar fi mers personal și a indicat de ce apartamente avea nevoie, precum și cui trebuie să le înregistreze”, acestea sunt cuvintele interlocutorului “Proiectului”, o persoană care timp de mai mulți ani a fost direct implicată în gestionarea “fondului comun” secret al președintelui Putin.

Schema prin care s-a derulat afacerea

Acest “fond comun” - compania cipriotă Ermira și firmele conexe a cheltuit milioane de dolari pentru nevoile personale ale lui Putin și ale familiei sale - un palat în Gelendjik, o vilă în Soci, proprietăți imobiliare pentru ginerele său și fosta soție a președintelui.

Cel puțin din 2008, zvonurile i-au atribuit lui Kabaeva o relație amoroasă secretă cu Putin, dar toți cei care au îndrăznit să vorbească despre asta în public s-au confruntat cu pedepse imediate.

După cum explică sursa jurnaliștilor de la Proekt Media, schema a fost aranjată în felul următor: persoane importante pentru Putin s-au întâlnit personal cu vasalii președintelui - Arkady Rotenberg, Yuri Kovalchuk și subordonații lor - și au identificat nevoile acestora. Apoi, vasalii, cu banii firmei Ermira, au cumpărat și înregistrat bunurile necesare. La fel s-a întâmplat și cu Kabaeva în 2011. Conform dorințelor “gimnastei”, patru apartamente din Soci au fost eliberate împuterniciților ei.

Potrivit documentelor studiate de jurnalițti, achiziționarea unui penthouse pentru Kabaeva a fost plătită din contul personal al lui Rudnov Sr. și a costat doar 90 de milioane de ruble (aproximativ 1 milion de euro), ceea ce este de 5 ori mai ieftin decât costul penthouse-ului numit de dezvoltator.

Această sumă, cu ajutorul managerilor lui Ermira, a fost depusă în numerar în contul lui Rudnov, iar de acolo a fost transferată dezvoltatorului. Apartamentele de la etajul 16, înregistrate pe Zatsepilina, au ajuns, de asemenea, la țarina Rusiei la un preț semnificativ mai mic decât cel al pieței - 20,7 milioane de ruble (240.000 euro). Acum, astfel de apartamente costă 65 de milioane de ruble (740.000 euro).

Pentru a se asigura că penthouse-ul ”regal” are legătură cu Kabaeva, corespondentul Proekt Media a mers la Sochi și, sub masca unui cumpărător, s-a întâlnit cu agenții imobiliari care vând apartamente în această clădire. Doi agenți imobiliari au mărturisit în mod independent că au auzit că penthouse-ul era ”deținut de Kabaeva”.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
#Vladimir Putin, #Alina Kabaeva Putin, #amanta putin, #Penthouse , #stiri Vladimir Putin