Ce masini au avut Putin si Obama in tinerete si ce au ajuns sa conduca acum (Galerie foto)

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 08:04
14110 citiri
Ce masini au avut Putin si Obama in tinerete si ce au ajuns sa conduca acum (Galerie foto)
Foto: Zero Hedge

Vladimir Putin si Barack Obama nu au doar orientari politice diferite, ci si gusturi radical opuse in ceea ce priveste masinile pe care le conduc.

Portalul Emirates247 prezinta modul in care au evoluat Vladimir Putin si Barack Obama din punct de vedere al gusturilor pentru masini, inainte si dupa ce au ajuns presedintii celor doua puteri globale.

Astfel, Vladimir Putin si-a inceput experienta din domeniul auto cu un Zaporojet, cea mai ieftina masina de pe piata rusa.

Actualul presedinte al Rusiei a primit aceasta masina cand era student in anul trei la facultate, dupa ce mama sa a castigat-o la loto.

Gusturile lui Putin nu s-au schimbat insa prea mult dupa ce a ajuns presedintele Rusiei. In prezent, el are o Lada Kalina (costa in jur de 5 mii de dolari), o Volga GAZ-21 din 1956 (costa intre 4.500 si 10.000 de dolari) si o Niva.

Desigur, Putin are in garaj si masini mult mai luxoase precum Mercedes-Benz S 600 Guard Pullman (1,62 milioane de dolari) si Mercedes-Benz Gelandewagen (434.000 de dolari).

Cum a evoluat Barack Obama

Spre deosebire de Vladimir Putin, Barack Obama este adeptul masinilor mari, foarte puternice. Inainte sa devina presedintele SUA, pe cand era senator de Illinois, Obama conducea un Chrysler 300C V8 din 2005. Acest lucru i-a adus numeroase critici din cauza consumului mare de carburant pe care modelul cu motor V8 il are. Pentru a potoli criticile, Obama a trecut la Ford Escape Hybrid din 2007.

In prezent, Barack Obama are masina de protocol, denumita "Bestia", un monstru de 8 tone cu un pret estimat la 1,5 milioane de dolari. Portierele "Bestiei" se deschid precum cele ale unui avion Boeing 757, iar masina este echipata cu sistem night vision, banca de sange, rezervor de benzina ce nu poate exploda si este blindata in asa fel incat sa faca fata gloantelor si bombelor.

Foto: WikiCommons

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#masini Vladimir Putin, #masini Barack Obama, #prima masina Vladimir Putin, #prima masina Barack Obama , #Barack Obama