Motivul pentru care Rusia vrea referendumuri în teritoriile ocupate din Ucraina, dezvăluit de SUA. Reacția Kievului UPDATE

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 20:31
7914 citiri
Motivul pentru care Rusia vrea referendumuri în teritoriile ocupate din Ucraina, dezvăluit de SUA. Reacția Kievului UPDATE
Harta cu estul Ucrainei FOTO: Twitter ISW

Casa Albă a transmis că a respins planurile Rusiei de a organiza referendumuri în anumite părți ale Ucrainei.

Potrivit SUA, Moscova ar putea face mișcarea de a recruta trupe în acele zone după ce a suferit pierderi mari pe câmpul de luptă, scrie The Guardian.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui Joe Biden, a numit referendumul un afront la principiile suveranității și integrității teritoriale.

El a spus că Biden, în discursul său de miercuri la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, va emite o „mustrare fermă” Rusiei pentru războiul său împotriva Ucrainei.

Reacția Kievului

Pe de altă parte, Ucraina a transmis că referendumurile din Rusia vor distruge posibilitatea unor discuții.

Orice referendum privind aderarea Rusiei în teritoriile ucrainene ocupate de ruși ar distruge orice fereastră rămasă pentru discuțiile dintre Kiev și Moscova, a declarat marți publicația ucraineană Liga.net, purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean.

„Fără referendumuri, există încă cea mai mică șansă pentru o soluție diplomatică. După referendum - nu”, a spus Liga.net, citat de Serhii Nikiforov.

El a făcut aceste comentarii ca răspuns la oficialii instalați de ruși din patru regiuni ucrainene ocupate care au anunțat planuri pentru referendumuri pentru săptămâna viitoare privind aderarea oficială la Rusia, a raportat Reuters.

Emmanuel Macron: ”O parodie”

Emmanuel Macron a calificat drept o „parodie” anunțul privind organizarea de referendumuri în patru regiuni separatiste din Ucraina, afirmând că acestea nu vor avea "nicio consecință juridică", potrivit BBC.

„Dacă ideea referendumului pe Donbas nu ar fi atât de tragică, ar fi amuzant”, a spus Macron reporterilor, adăugând că ideea unui referendum pe Donbas este „cinică”.

Macron spune că referendumurile Rusiei în zonele ocupate în Ucraina „nu vor fi recunoscute de comunitatea internațională”.

El a transmis că va vorbi cu președintele rus Vladimir Putin în zilele următoare.

Nici Germania nu va recunoaște rezultarul referendumurilor din estul Ucrainei. Nici Turcia.

Marți seara, Vladimir Putin este așteptat să țină un discurs în fața națiunii. Se crede că ar vorbi despre referendumuri și mobilizarea generală a armatei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Iulia Navalnaia, văduva defunctului disident rus Aleksei Navalnîi, a avertizat asupra caracterului impredictibil al preşedintelui rus Vladimir Putin. Aceasta nu exclude că Putin ar putea să...
#Vladimir Putin, #discurs, #mobilizare generala, #referendumuri , #Razboi Ucraina