Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Curtea Penală Internațională îl acuză de crime de război în Ucraina

Autor: N.G.
Vineri, 17 Martie 2023, ora 17:36
6949 citiri
Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Curtea Penală Internațională îl acuză de crime de război în Ucraina
Vladimir Putin este acuzat de deportarea ilegală a mii de copii ucraineni FOTO Twitter

Curtea Penală Internațională a anunțat vineri că a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru crime de război, din cauza presupusei sale implicări în răpirile de copii din Ucraina.

Curtea a precizat într-o declarație, citată de agenția de presă AP, că Putin ”este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și cea de transfer ilegal al populației (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”.

De asemenea, Curtea de la Haga a emis vineri un mandat de arestare pe numele Mariei Alekseyevna Lvova-Belova, comisarul pentru drepturile copilului în cadrul Biroului președintelui Federației Ruse, pentru acuzații similare.

Curtea Penală Internațională a constatat că există ”motive rezonabile de a crede că fiecare suspect poartă responsabilitatea pentru crima de război de deportare ilegală a populației și cea de transfer ilegal de populație din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă, în detrimentul copiilor ucraineni”.

#Vladimir Putin, #Curtea Penala Internationala, #mandat arestare, #Haga , #Ucraina